İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

StarGazete: Yerevan Malatyaspor!

Ermenistan Futbol Ligi’nde şu anda Ararat ismini, Ağrı Dağı’nın adını taşıyan üç futbol takımı oynuyor: Ararat Yerevan, Tsement Ararat ve Arax Ararat. Ligde; Türkiye sınırları içindeki yer isimleri taşıyan kulüp sayısı ise 10. Ararat Yerevan, premier ligde mücadele ediyor. Futbolcuların büyük bölümü ise Doğu Anadolu’dan göç edenlerden oluşuyor.

Ararat Erivan, 2002’yi 5’inci olarak tamamladı. Ermenistan premier liginin 2002 yılı şampiyonu ise Pyunik Kilikia kulübü. Bu yıl dördüncü şampiyonluğunu yaşayan kulübün ismini oluşturan Klikia, yani Kilikya, eskiden Adana bölgesi civarına verilen bir isim.

Akdamar bile var…

Ermeni liginde Van, Malatya, Ağrı, Eleşkirt, Malatya, Arapkir, Van Akdamar adası gibi isimli takımlar bile bulunuyor. Ermeni Ligi’nde Türkiye sınırları içindeki yerlerin adını taşıyan 10 takım şunlar: Ararat Yerevan, Tsement Ararat, Arax Ararat, Kilikia 1992 Yerevan, Pyunik Kilikia, Van Yerevan, Malatia-Kilikia Yerevan, Akdamar Sevan, Alashkert Martuni, Arabkir.

Ermeni ligindeki takımların bir çoğunun logolarını da Ağrı Dağı süslüyor. Öte yandan Amerika’dan bazı tur şirketleri, ‘Tarihi Ermenistan turu’ adı altında Türkiye’ye turlar düzenliyor. 12 günlük turun bedeli 2 bin 950 dolar. Tur kapsamında İstanbul, Adana, Antakya, Gaziantep, Malatya, Elazığ, Muş, Van ve Kars geziliyor. DOĞAN ERDOĞAN

Yorumlar kapatıldı.