İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Ortaköy Derneğini Ziyaret Etti

(Patrik Hazretleri TOYS Derneği Temsilcilerinden Bazılarıyla birlikte)

Patrik Mesrob II Hazretleri, 19 Ocak 2003 Pazar günü, Ortaköy Kilisesi’ndeki törenlerden ve sevgi sofrasından sonra Srpots Tarkmançats Okulu’nun bitişiğindeki Ortaköy Ermeni Okulundan Yetişenler Derneği’nin lokalini ziyaret etti.

Patrik Hazretleri, derneğin yönetim kurulu odasında danışmanlarından Krikor Döşemeciyan, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Aleksan Yoldaş, Okul kurucusu Hayk Arslanyan, Kilise vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Markar Arslanyan, edebiyatçı yazar Robber Haddeciyan ve gazeteci Ara Koçunyan ile birlikte kahve içti ve sohbet etti.

Daha sonra dernek yönetimiyle başbaşa kalan Patrik Hazretleri, Ortaköy Derneği’nin çalışmaları hakkında kendilerinden bilgi aldı ve 2003 yılı için kendilerine başarı diledi.

TOYS Derneği

Tarkmançats İlkokulu’ndan Yetişenler Derneği adıyla 1954 yılında başlayan derneğin ilk lokali Ortaköy, Taşbasamak Cibinlik Sokak No: 5 adresinde bulunuyordu. Derneğin ilk kurucu üyeleri Vahan Hagopyan, Dikran Çalıkman, Hayik Aşçı, Norayr Selviyan, Hagop Lilozoğlu ve Ğazaros Gazer’den ibaretti. 1954 yılında başlayan derneğin faaliyetleri 1980 yılında kesilmiştir.

2000 yılında Takmançats Okulundan Yetişenler ve Sevenler Derneği adıyla, Ortaköy Karakaş Sokak No: 9/2-3 adresinde yeniden faaliyete başlamıştır. Derneğin ikinci döneminde, Aleksan Yoldaş, Artun Kis, Aylin Barin, Lerna Yoldaş, Maryam Demircioğlu, Aret Gavar, Garbis Demircioğlu, Aret Kocabıyıkyan kurucu üyeler olmuşlardır.

Ortaköy TOYS Derneği’nde 2001–2003 faaliyet dönemindeyse Aleksan Yoldaş, Tayis Avadan, Sevan İzik, Mıgır Narlı, Aret Gavar, Lerna Yoldaş ve Talin Kalemkaryan Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişlerdir.

Dernekteki Olanaklar

TOYS Derneği binasında, lokal, fitness salonu, tiyatro salonu ve bilgisayar odası bulunuyor.

Fitness salonu haftaiçi ve haftasonu her gün saat 12:00 ile 22:00 arasında hizmet veriyor.

Lokalde, son iki yıldır, Perşembe ve Cuma günleri, Matilda Fıratoğlu yönetiminde tahta boyama kursu oniki öğrencisiyle devam ediyor. Ayrıca dernek lokalinde Digiturk futbol yayınları da bu sezonda dernek müdavimlerinin hizmetine girmiş bulunuyor.

Bilgisayar odasında, Ortaköy Tarkmançats Okulunda okuyan öğrenciler ve dernek üyeleri Interney ağından yararlanabiliyor.

TOYS Derneği, 2000 ve 20001 yıllarında, futbolş, basketbol, masa tenisi, tavla turnuvası ve bilgi yarışmalarına katılarak çeşitli dereceler almış bulunuyor.

Dernekle İrtibat

Adres: Karakaş Sokak No: 9/2-3, Ortaköy, İstanbul

Tel: (0212) 260-6429

Fax: (0212) 260-6457

E-mail: toysd@hotmail.com

Yorumlar kapatıldı.