İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Dernek Temsilcilerini Kabul Etti

Patrik Mesrob II Hazretleri, 17 Ocak 2003 Cuma saat 17:00’de İstanbul’daki Ermeni okullarından yetişenlerin dernek temsilcilerini ve Vakıflıköy Derneği temsilcisini Kumkapı’daki geçici konutta kabul etti.

Derneklerarası koordinasyon grubunu temsilen Arto Pehlivanyan, Patrik Hazretlerinin Yeni Yıl ve Surp Dzınunt’unu kutladı ve yeni dönemde sağlık ve başarı diledi.

Yeşilköy Okulundan Yetişenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arev Cebeci, uzun zamandır yapmak istedikleri bir etkinliği gerçekleştireceklerini, tüm derneklerin temsilcilerinin ve eşlerinin aynı akşam Yeşilköy Kilisesi’nin salonunda bir araya gelerek akşam yemeğinde buluşacaklarını söyledi. Cebeci, amaçlarının İstanbul’da daha çok derneklerarası ortak etkinlikler düzenlemek olduğunu söyledi.

Dernek temsilcilerinin nezaket ziyareti için teşekkür eden Patrik Hazretleri, hepsini bir arada görmekten duyduğu mutluluğu belirtti. Kiliselerin, hastanenin, okulların ve koroların yanısıra, derneklerin de cemaat hayatında çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Ruhani Reisimiz, derneklere elinden gelen desteği her zaman vereceğini söyledi ve kendilerine başarılar diledi.

Yaklaşık birbuçuk saat kadar süren ziyarette, 2003 yılındaki kültürel etkinlikler, Patrikhane binasının açılışı, Karagözyan’ın 90’ıncı, Tbrevank’ın ise 50’inci kuruluş yıldönümleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Yorumlar kapatıldı.