İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Gençler, `Birlikte Çalışmaya ve Üretmeye Devam´ Diyor

(Gençlerden bir grup Patrik Hazretleriyle birlikte)

Belli aralıklarla Patrik Mesrob II Hazretleriyle bir araya gelen gençler, 2003’te de haftasonları ve uzun bayram tatillerinde düzenlenen geziler ve benzeri etkinlikler için yeni bir tertip heyeti kurma hazırlıklarını sürdürüyorlar.

14 Ocak Salı günü Patrikliğin Kumkapı’daki geçici konutunda, 18 Ocak Cumartesi günüyse Feriköy Kilisesi’nde bir araya gelen gençler, ilk aşamada okullardaki yarıyıl ve bayram tatillerinde neler yapılabileceğini konuştular.

“Kapadokya’da Kış”

Gençler, 7 -11 Şubat tarihlerinde doğal ve tarihi güzelliklerin buluştuğu, yüzyıllardır önemli uygarlıklara ev sahipliği yapan Kapadokya’ya bir gezi düzenliyor. Gençler, bu gezide hem Kapadokya’nin ören yerlerini ziyaret etmeyi, hem de Erciyes Dağı’nda kayak yapmayı ve kızaklarla kaymayı planlıyor.

“Önemli Günler ve Özel Etkinlikler”

13 Şubat, Mesih’in Kutsal Doğumu’nun Kırkı Yortusu’nun (Dyarnıntaraç) arefesinde, Kurban Bayramı’nınn 3’üncü gününe rastlayan Perşembe, gençler bu kez Kavaklar’a kadar uzanan bir Boğaz gezisi planlıyor. Boğaz gezisi, günbatımında Beşiktaş Kilisesi’ndeki “Işık Töreni”nin ardından, kilisenin Balyan Salonu’ndaki çay sofrasıyla noktalanacak.

14 Şubat Cuma günü ise, Surp Dzınunt’un 40’ı, yani İsa Mesih’in Kudüs’teki mabede sunuluşunun anısı kutlanıyor. Bu anlamlı günde Patrik Hazretleri yeni doğan tüm bebekleri ve genç evlileri takdis edecek.

Aynı akşam, St. Valentine’s Day (Sevenler Günü) nedeniyle gençler yine bir araya gelerek bu özel günde hep birlikte eğlenmeyi planlıyor.

“Sosyal Dayanışma”

Gençler, geziler ve kültür etkinliklerinin yanı sıra, yaşlılar, yoksullar ve engellilerle dayanışma gibi projeler uzerinde de kiliseler ve vakıflarla çalışmalarını sürdürerek sosyal dayanışma ve yardımlaşma etkinliklerine de zemin hazırlıyor.

“Gençler birlikte olmayı ve iyi olanı yaratmayı seviyor”

Gençler bir araya gelmeyi, birlikte çalışmayı, eğlenmeyi, üretmeyi, paylaşmayı, dayanışmayı seviyor…Ve bu sevgi beraberinde birçok verimli ve yararlı proje ve uygulamaları da beraberinde getiriyor.

Yorumlar kapatıldı.