İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Uçak Kazalarında Vefat Edenler İçin Dua Etti

Patrik Mesrob II Hazretleri 8 ve 9 Ocak günleri kazaya kurban gidenleri andı.

13 Ocak 2003 Pazartesi günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı’ya birer taziye mektubu yazan Patrik Hazretleri, 8 Ocak Çarşamba günü RJ-100 tipi THY uçağının Diyarbakır Havaalanı’na iniş yaptığı sırada düşmesi sonucu meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden, beşi mürettebat olmak üzere toplam 75 kişinin ruhlarının huzuru için dua ettiğini belirtti.

Ruhani Reisimiz ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e yazdığı mektupla da 9 Ocak Perşembe günü Malatya’daki 7’inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait iki RF-4 keşif uçağının Akçadağ ilçesi yakınlarında çarpışması sonucu meydana gelen kaza haberini büyük bir üzüntü ile aldığını belirtti. Hava Pilot Yüzbaşı F. Fazıl Taşkın, Hava Pilot Yüzbaşı A. Rıza Sadak, Hava Pilot Üsteğmen M. Fatih Ongun ve Hava Pilot Üsteğmen Semih Destecioğlu’nun şehit olmalarının Ermeni cemaatini de derin teessüre boğduğunu yazan Patrik Hazretleri, tüm Ordu mensuplarına başsağlığı diledi.

12 Ocak Pazar günkü Hokehankist dualarında Patrik Hazretleri bu elim kazalarda yaşamlarını yitirenlere mağfiret, yaralılara acil şifalar, kederli yakınlarına Kutsal Ruh’un tesellisini ve tüm vatandaşlara başsağlığı diledi.

Yorumlar kapatıldı.