İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KOÇARYAN: `BU ZİYARETE YETERİNCE GEÇ KALINDI´ – azg

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın Almanya’ya olan iki günlük çalışma ziyareti 15 Ocak’ta sona erdi.

Bunun sonucnda ikili ekonomik ilişkiler hakkındabir belge imzalanmış, Almanya’nın etkili yetkilileriyle görüşmeler giderilmiştir.

İlk defa Berlin’in belirli sokaklarında Ermenistan’ın üç renkli bayrağı dalgalandı.

Ermeni sanatı Alman opera salonunu dolduranlarca takdir topladı.

Almanya’daki Ermeni kolonisi Anavatandan gelen Devlet Başkanlarını büyük bir içten sıcaklıkla karşıladı.

Almanya Ermenileri dini önderi Piskopos Karekin Bekcyan, Robert Koçaryan’a yönelttiği kutlama mesajında “Ermenistan Devlet Başkanı’nı bu binadan içeri buyur etmek bizim için tarihi bir gündür” ifadesini kullandı.

Ermenistan Devlet Başkanı başkanlığındaki heyet 15 Ocak’ta bu Ermeni Kilisesini ziyaret etmişti.

Sayın Bekcyan sözlerine şöyle devam etti “Sizin başkanlığınız altındaki yönetimin Diaspora Ermenileri’ne gösterdiği içtenliği devam ettirmeniz bizim tek dileğimizdir”.

Daha sonra söz alan Devlet Başkanı Koçaryan ise “Bundan böyle bizler Diaspora Ermenileri’yle el ele yürüyecek, sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Ne yazık ki Almanya’ya olan ziyaretimiz biraz gecikti. Almanya hükümeti geçiş sürecindeki Ermenistan’ın kalkınmasına ciddi kredilerle destek vermektedir. Bizler bu gibi ilgilerinden dolayı Alman hükümetine teşekkür ediyoruz. Aktif çalışmalar sayesinde 2-3 yıl içerisinde ciddi reformlar gerçekleştireceğiz. Almanya, Avrupa’nın en etkili en güçlü ülkelerinden biridir ve bizler onunla ilişkilerimize büyük önem vermekteyiz. Bu ilişkilerde siz sevgili soydaşlarımızın da büyük katkısı olmalıdır.

2002 yılında % 12 ekonomik büyüme sağlanmış, ihracatta ise yaklaşık % 50 büyüme yakalanmıştır. Ekonomik büyümemiz sayesinde bu yıl migrasyonu çok çok aza indireceğiz.

Ermenistan’ın dışında yaklaşık iki kat daha fazla Ermeni yaşamaktadır. Eğer örgütlü bir koloniye sahip olursak tüm bu çalışmaları daha rahat bir ortamda sağlarız.

Ermeni Soykırımı sorununda da eğer birlikte çalışırsak çok daha büyük başarılara ulaşabiliriz.

Ülkemiz Ermenistan’ın bir turizm ülkesi olunması yolunda büyük çalışmalar da mevcuttur. Oteller yapımı zaten Yerevan dışına taşmış durumdadır.

“Tarihi bu gün” Ermenistan Devlet Başkanı’nın Almanya Ermenileri’yle görüşmesinin ilkini oluşturuyordu ki vatanla bütünleşme için büyük bir itici güç olacaktır.

Anahit Hovsepyan, Köln

Yorumlar kapatıldı.