İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: ZİYARET ARİFESİNDE

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın 14 Ocak’ta ilk defa iki günlük çalışma ziyaretiyle Federal Almanya’yı ziyaret edeceğini sizlere daha önceden bildirmiştik.

Ziyerete elbette günler öncesinden çok ciddi bir şekilde hazırlanıldı. Bunu Devlet Başkanı Koçaryan’ın ziyaretinin yoğunluğu kanıtlamaktadır.

Almanya’da yaşayan soydaşlarımıza göre ziyaretteki en önemli görüşme Koçaryan’ın Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer’le yapacağı yarım saatlik “Palast” otelindeki görüşmedir. Ermenistan heyeti de bu otele yerleşecek.

Federal Almanya Devlet Başkanı Johannes Rau, Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ı şatosunda askeri tören kıtası eşliğinde saat 15’de kabul edecek.

Koçaryan bundan sonra Başbakan Gerhard Schroder ve muhalefetteki Hıristiyan-Demokrat Parti Başkanı Angela Mergel ile görüşecek. Berlin’deki Devlet Operasının Apollo salonunda kemancı Sergey Khaçatryan, piyanist Armen Babakhanyan ve eşsiz soprano Hasmik Babyan’ın sunacağı konser izleyenlerde kalıcı izler bırakmaya adaydır.

Anahit Hovsepyan, Almanya

Yorumlar kapatıldı.