İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Abiyev: Ermenistan işgalci devlet

14 Ocak— Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev, İngiltere’nin Bakü Büyükelçisi Andrew Tucker’i kabulünde, uluslararası kamuoyunun Yukarı Karabağ sorununa bakışında çifte standart bulunduğunu ve bunun rahatsızlık verdiğini kaydetti.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ermenistan’ın işgalci yapısının tanınması için uluslararası hukuk normları bulunduğunu ifade eden Abiyev, “Ermenistan’a verilecek ceza, terörü ve ayrılıkçı hareketi destekleyen diğer ülkeler için de ders olur” dedi.

Azeri ana üretim petrolünü, Batı pazarlarına taşıyacak Bakü-Tiflis-Ceyhan ana ihraç boru hattı projesine de değinen Abiyev, Ermenistan’da askeri birlik ve malzeme yığınağının proje için tehlike oluşturduğunu ve bunun önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’ne ait birliklerin iki ülke arasındaki cephe hattında ateşkesi bir kez daha ihlal ettiği bildirildi.

‘TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜN’

Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, resmi ziyaret için Berlin’de bulunan Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’la yaptığı görüşmede Karabağ sorununun çözümü için Türkiye ile görüşmelerde bulunmasını önerdi.

Alman Haber Ajansı, görüşmeye katılan heyet üyelerinin, Fischer’in Koçaryan’ı, Türkiye ile görüşmeleri sürdürmesi yönünde cesaretlendirdiğini söyledi.

Koçaryan’ın, Alman Federal Meclis Başkanı ile yaptığı görüşmede de, Karabağ sorunuyla ilgili son durum hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Robert Koçaryan, daha sonra Cumhurbaşkanı Johannes Rau’yla biraraya geldi.

Koçaryan-Rau görüşmesi sırasında iki ülke arasında bir mali işbirliği anlaşması da imzalandı.

Yorumlar kapatıldı.