İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZG: POLONYA´DA YAŞAYAN ERMENİ KIZIN DEĞERLENDİRMESİ

Polonya’da iki yıldan beri yasal olarak yaşamakta ve Polonya Bilimler Akademisinde doktora tezi hazırlamakta olan Kristine Barseghyan adlı bir Ermeni kızı “AZG”ın bir önceki sayısında yer alan “Leh’lerin Ermeni’lere yaklaşımı olumlu değil” adlı makaleye değinmektedir.

Polonya’da yaşayan tüm Ermeni’leri olumsuz bir pozisyonda göstermek doğru değildir. Belki bu Varşova için kısmen doğru olabilir. Buradaki “Rus pazarı” diye anılan yerde Ermeni’lerin yasadışı konumları olabilir, fakat bunu bütün için kullanmak yanlıştır. Örneğin Krakov’da yaşayan Ermeni’ler şehrin en saygın azınlıkları olarak değer bulmaktadırlar. Aynı zamanda bu durum benim gibi öğrenciler için de kabul edilemez ki bizler Polonya Akademisinde çalışarak Ermeni’ler hakkında olumlu değerler yaratıyoruz. Papa II. Jean Paul’ün, Ermenistan’ı ziyaret ettiğinde Leh halkının bizlere olan sempatisini görmeliydiniz.

Polonya’da Ermenistan hükümetini temsil eden diplomatların Ermeni toplumuna karşı olan ilgisizliğini sizlere aktarmak isterim. Buradaki Ermeni toplumunun birçok başvurularından sonra Kutsal Eçmiatsin’den gelen din görevlisini karşılamaya bir tek Ermenistan elçiliğinden çalışan gelmedi. Kendi toplumuna bu kadar duyarsızlık pes doğrusu. Eğer bu görevlilere sorarsanız da, görevlerinin çokluğundan bahsedeceklerdir. Ama Polonya basını onların yaptıkları tek şeyin ticaretle uğraşmak olduğunu biliyor. Gazetenizde çıkan yazı için bu kadarı sanıyorum yeterlidir.

Yorumlar kapatıldı.