İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Orta Asya´da ilk durak Bakü

RADİKAL – BAKÜ – Başbakan Abdullah Gül’ün Ortadoğu turunun ardından Orta Asya’da Türkiye’nin ilişkilerini ve konumunu güçlendirmek için tura çıkan AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, bu çerçevede dün ilk ziyaretini Azerbaycan’a yaptı. Erdoğan, beş günlük Türk cumhuriyetleri gezisinin ilk durağı olan Bakü’de ilk olarak Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev’le görüştü.

AKP’nin, bölgeye yönelik politikayı daha aktif hale getireceğini söyleyen Erdoğan, Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini kaydetti. AKP lideri, Dağlık Karabağ sorununun çözümünde Azeri ve Ermeni liderleri arasındaki görüşmeleri ve AGİT Minsk Grubu’nun çabalarını desteklediklerini belirtti.
Erdoğan’a Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan’ı kapsayan gezisinde,

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, AKP milletvekilleri Şaban Dişli, Nurettin Canikli, Reha Denemeç, Ömer Çelik ve Egemen Bağış, Büyükelçi Ender Arat, işadamları ve gazeteciler eşlik ediyor. Erdoğan’a gerek Azeri basınından gerekse Bakü’deki yabancı basından büyük bir ilgi olduğu gözlendi.

Yorumlar kapatıldı.