İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Turk.Net: Hz. İsa´nın doğuşu ve vaftiz edilişinin 2003. yılı kutlandı

İstanbul – Hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin 2003. yılı, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi ile Çengelköy Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi’nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma törenleriyle kutlandı.

Patrikhane’deki Aya Yorgi Kilisesi’nde yapılan ayini, Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos yönetti.

Mumlar yakılarak duaların okunduğu ayine, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Magriyotis, Yunanistan anamuhalefet partisi Yeni Demokrasi’nin Genel Başkanı Kostas Karamanlis, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Panos Kalogeropulos, Yunanistan’dan gelen çok sayıda turist ile cemaat üyeleri katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren ayinin ardından, Patrikhane tarafından Haliç’te ilk kez, Şehir Hatları İşletmesi Fener Vapur İskelesi önünde “denizden haç çıkarma” töreni gerçekleştirildi.

Patrik Bartholomeos’un dualar okuyarak Haliç’e attığı haçı çıkarmak için, soğuk suya aldırış etmeyen gençler arasında büyük bir mücadele yaşandı.

Yunanistan’dan gelen Yorgo Aristofanis Sekolaria adlı genç, haçı çıkararak Patrik Bartholomeos’a teslim etti. Bartholomeos da, gence üzerinde haç bulunan bir madalyon ve çeşitli hediyeler verdi.

Bu arada, Çengelköy Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi’nde de bir ayin düzenlendi. Metropolit Yardımcısı Yenodios’un yönettiği ve yaklaşık 3 saat süren ayine katılanlar, Yenodios tarafından kutsandı.

Kilisedekiler, ayinin bitmesinden sonra “denizden haç çıkarma” töreni için Çengelköy İskelesi’ne geçtiler.

Metropolit Yardımcısı Yenodios’un denize attığı haçı bulmak için, 2 kişi denize girdi.

Denizdeki haç, kısa süre sonra İsa İnci adlı genç tarafından bulunarak Yenodios’a teslim edildi. Yenodios da, İsa İnci ile haçı bulmak için denize giren Mitko Sanchez’e ucunda haç olan birer kolye taktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.