İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patriklik Kilisesi’nde Yılsonu/başı Töreni

Kilise geleneğine göre, günbatımı günün sonunu ve yeni güne girişi simgelediği için, Patrik Mesrob II Hazretlerinin riyasetindeki ruhanilerimizin büyük bir bölümü 31 Aralık 2002 Salı günü saat 16:00’da Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’nde buluşarak, günbatımında Surp Badarak sundular, 2002’den 2003 yılına dualarla geçtiler.

(Patrik Hazretleri Kutsal Kupa’yı alırken)

Surp Badarak’ı Patrik Hazretleri sundu. Kutsal Sofra’ya Rahip Sahak Maşalıyan, Rahip Yeğişe Uçkunyan, Peder Goryun Fenerciyan, Peder Drtad Uzunyan ve bir grup din görevlisi hizmet ettiler. İlahileri ise ruhanilerden ve farklı semtlerin okuyucularından oluşan karma bir koro Garo Kaprielyan’ın yönetiminde başarıyla seslendirdi.

Surp Badarak’ın bitiminde Patrik Hazretleri Yılbaşı vesilesiyle yayınladığı mesajı okudu. Daha sonra, dini geçit düzenlendi. Tüm ruhanilerle birlikte Surp Harutyun Şapeline geçerken, Patrik Hazretleri geçidin iki yanında dizilen imanlıları tek tek takds eti.

(Başepiskopos Şahan Srpazan konuşmasını yaparken)

Şapelde, tüm ruhaniler adına söz alan Patrik Vekili Başepiskopos Şahan Sıvacıyan, Patrik Hazretlerinin ve onun şahsında tüm Türkiye Ermenilerinin Yeni Yılı’nı kutladı, 2003 yılının toplumumuz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını diledi. Patrikliğin çok zor bir görev olduğunu söyleyen Şahan Srpazan, “Ruhaniler ve cemaat üyeleri olarak hepimiz de size uzun bir ömür, sağlık ve başarı diliyoruz!” dedi.

Dilekler için teşekkür eden Patrik Hazretleri episkoposların, rahiplerin, kahanaların, koro üyelerinin Yeni Yılı’nı kutladı, “Hepimiz bir aileyiz. Mutlu günlerde olduğu gibi zorluklara karşı da birlk ve beraberlik içinde olduğumuzu görmek, ailein her bir üyesine güç veriyor. Tanrı hepinizi ve tek tek ailenizin tüm üyelerini kutsasın. Yeni Yıl her birinize bereket ve lütuf getirsin!” dedi.

Birkaç Surp Dznunt ilahisi söylendikten ve geleneksel Noel Aşuresi yenildikten sonra, törene katılan herkes birbirini tebrik etti.

Yorumlar kapatıldı.