İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Gençlerimizin Yeni Yılı´nı Kutladı

“Sizi böyle bir arada görmek beni mutlu ediyor!” sözleri Patriğimizin geçen pazar gençlik resepsiyonındaki duygularını özetliyordu.

Patriklik makamı, kendi kayıt bürosundan, vakıflarımızdan, korolarımızdan ve derneklerimizden temin ettiği üçbini aşkın adrese davetiye göndererek, 18 ile 25 yaş arasındaki kilisemiz üyesi gençlere Yılbaşı ve Surp Dzınunt vesilesiyle verilen resepsiyonuna davet etmişti. 29 Aralık Pazar saat 16:00 ile 19:00 arası, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nin yedibin kişilik Rumeli Salonu’ndaki resepsiyona 2314 genç katıldı. Yoğun katılıma rağmen, gençlerin mükemmel organizasyonu neticesinde girişte herhangi bir izdiham yaşanmadı, güvenlik kontrolü, kayıt ve hosteslik gibi hizmetler son derece akıcı bir şekilde sağlandı.

Patrik Mesrob II Hazretleri, Rumeli Salonu’na saat tam 16:15’te vardı ve girişte Peder Drtad Uzunyan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Başkan Yardımcısı Vazken Barın, Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu 2. Başkanı Majak Ohanyan Çakır, Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Vakfı 2. Başkanı Mıgırdiç Ardzivyan, genç işadamlarımızdan Garbis Unan ve Arda Ulikyan tarafından karşılandı.

Girişteki fuayede çay vakti ikramları hazırlanmış ve değişik kurumların standları kurulmuştu. Patrik Hazretleri Şişli Belediyesi’nin hizmetlerini gösteren resimleri gezip inceledikten sonra, Başkan Sarıgül ile birlikte salona girdi. Salonun kuzey tarafında sahnenin arkasında kurulan beyaz perdede resepsiyon davetiyesindeki mavi fon üzerindeki melek logosu görülüyordu.

Tamar Karasu ve Sayat Delice, profesyonelleri aratmayan büyük bir beceriyle saat tam 16:30’de başlayan programın sunuculuk görevini üstlenmişlerdi. Tamar ve Sayat konuşurken, bir yandan da arkadaki büyük ekranda 2002 yılı süresince düzenlenen gençlik faaliyetlerinde çekilen resimler 10 saniyelik aralıklarla sergileniyordu. Sunucuların konuşması şöyleydi:

Sayat Delice: “Asdvadz oknagan Badriark Hayr, Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Vasken Barın, değerli dostlar! Hepiniz 2002/2003 Turkiye Ermeni Patrikligi Yılbaşı resepsiyonuna hoş geldiniz!”

Tamar Karasu: “Eylül 2001’di. Birbirimizle yeterince haberleşemiyoruz diye düşündük. Bir gün 3-4 kişi Leandros’ta denize girerken, bir iletişim grubu kuralım dedik. Birkaç gün sonra bilgisayarımızın başına geçtik ve Yahoo’dan “Yerid” adresini aldık. Ulusumuz Türk, kökenimiz Ermeni, dinimiz Hristiyan, bu kimliğimizi doya doya onurla yaşayalım, elele tutalım, dünü sayalım, bugünü yaşayalım, geleceğe ümitle bakalım dedik. Geçtiğimiz yıl bugün, Divan Oteli’nde kucaklaştığımızda 300 kişiydik. Sonra büyümeye devam ettik. Bugünkü buluşmamız için üçbini aşkın arkadaşımıza davetiye gönderdik.”

Sayat Delice: “Bu bir yılda hep birlikte başarılı organizasyonlara imza attık. Unutulmaz anılarla yüklü Likya ve Hatay kültür gezilerinden Ağva’daki doğa yürüyüşüne, Kınalıada’daki Paregentan buluşmamızdan, futbol ve bowling turnuvalarımıza kadar birçok etkinliği gerçekleştirmenin yanı sıra, Ermenistan’dan gelen engellli çocuklardan oluşan tiyatro grubu Huysi Gamurç’un ağırlanması, İstanbul’daki kiliselerimizin ziyareti, ‘Savaşa Hayır!” dediğimiz Barış Duası gibi toplumsal ve manevi değerlere de sahip çıkan etkinliklerle büyük bir aile olmanın hazını yaşadık.”

Tamar Karasu: “Bizleri buluşturan, yeni dostluk köprüleri kuran, tüm bu çalışmalarımızda her zaman bize destek veren, yolumuzu açan, kimi zaman babamız, kimi zaman ağabeyimiz, ama her zaman dostumuz olan Türkiye Ermenileri Patriği 2’inci Mesrob Hazretlerini, bizlerle düşüncelerini paylaşmak üzere kürsüye davet ediyoruz. Asdvadz oknagan, Badriark Hayr!”

Patrik Hazretleri, gençlerin yoğun alkışları eşliğinde kürsüye çıktı ve şöyle konuştu: “Hepinizin Yeni Yılı’nı ve Surp Dzınunt Yortusunu şimdiden kutluyorum. Önümüzde açılan yeni yılın sizler, toplumumuz, ülkemiz ve tüm insanlar için mutlu ve kutlu günler getirmesini diliyorum. Bu kadar çok genci bir arada görmek bana büyük mutluluk veriyor. Bu davete bu kadar yoğun ilgi gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bir patrik başka ne isteyebilir ki? Birbirinizi sevin. Birlik ve beraberliğinizi koruyun. Gerek ülkenin, gerekse cemaatin yararlı, bilgili, değer üreten üyeleri olun. Mutlu olun!

“Özellikle Patrikliğimizin bu resepsiyonuna sponsorluk eden kişilere teşekkür etmek istiyorum. Şişli Belediye Başkanımız ve çok değerli dostum Sayın Mustafa Sarıgül salonu tedarik ettiler. Çok sevgili dostum, hayırsever işadamı Sayın Bedros Şirinoğlu ikram ve diğer hizmetleri sağladılar. Kendilerinin Yeni Yılı’nı yürekten kutluyor, sağladıkları destek için çok teşekkür ediyorum.”

Kürsüye davet edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, resepsiyona katılan kalabalık davetliler grubunun Yeni Yılı’nı ve Noel Yortusu’nu kutladı, hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade etti. Belediye Başkanı, Türkçe ve Ermenice olarak “Kardeşlerim sizi çok seviyorum! (Kuyrigner, Ağparigner, tsezi şad gısirem)” dediğinde, “Biz de seni!” dercesine salonu bir alkış tufanı kapladı.

Mustafa Sarıgül, Bedros Şirinoğlu, Vazken Barın, programda yer alacak olan Bartev Garyan ve Arsen Berberyan bu coşku dolu ortamda, alkışlar arasında, Patrik Hazretlerinin elinden birer buket çiçek aldılar.

Sunuculardan Sayat Delice mikrofonu tekrar eline alarak sözüne devam etti: “Sizlere yerid@yahoogroups.com’un 2002 yılı organizasyonlarında görev alan düzenleme kurulunu takdim etmek istiyorum: Arda Çavdar, Ari Çolak, Sayat Delice, Ari Demirci, Selin Demirhan, Şavarş Deylan, Tamar Karasu, Ani Malatyalı, Arda Mıhçıyan, Rupen Mıhçıyan, Jan Mitilyan, Aret Vartanyan. İstanbullu Ermeni gençleri arasında bir haberleşme grubu olan Yerid, bir boşluğu başarı ile doldurmaya devam ederken, tüm gençleri kucaklayan bir oluşumu koordine eden kişilerin de bu bir yıl sonunda değişmesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Bizler 12 kişilik geçici Tertip Heyeti olarak görevimizi yeni arkadaşlarımıza devretmek istiyoruz. Şimdiye kadar yapılan etkinliklere katılan sevgili arkadaşlarımıza ve bizlere destek olan tüm dostlarımıza huzurlarınızda teşekkür eder, bizden sonraki arkadaşlara da tam destek vereceğimizi belirtir, başarılar dileriz. 2003 tertip heyetinde yer almak isteyen arkadaşlarımız, bizlerle temasa geçebilirler.”

2002 Tertip Heyeti üyeleri tek tek sahneye davet edildiler. Patrik Hazretleri her birine birer Patriklik Takdir Belgesi vererek kutladı, başarılı çalışmaları için tebrik ve teşekkür etti.

Patrik Hazretleri ayrıca resepsiyonun düzenlenmesinde ve benzeri çalışmalarda emeği geçen, yardım ve katkılarını esirgemeyen Aret Anuşyan, Mıgırdiç Ardzivyan, Nayiri Bağdat, Serli Boyacı, Levon Çiftçioğlu, Kamer Gürbakır, Susan Irmak, Selin İlgen, Aram Kalenderoğlu, Arda Kazan, Karin Nalbantkazaroğlu, Murat Nazlı, Arlin Polat, Jüliyet Sanosyan, Vağarşak Seropyan, Norayr Taksi, Kamer Toker, Arda Ulikyan, Garbis Unan, Peder Drtad Uzunyan ve Arden Yanar ile Hobby ve Concept şirketlerine, programda yer alan Bartev Garyan’a, Maral Grubu’na, fuayedeki stand sahiplerine takdir ve teşekkürlerini belirtti.

Bu coşku ve sevgi yüklü girişten sonra, programın ikinci yarısında Bartev ve Arakast Grubu, daha sonra ise Maral Müzik ve Dans Grubu davetlilere neşe ve coşku dolu saatler yaşattı.

Birçok genç gruplar halinde Patrik Hazretleriyle anı fotografları çektirdi. Uzun zamandır birbirlerini göremeyenler dostluklarını tazelediler, salondaki bayram havası tüm konuklara duygu yüklü anlar yaşattı, fuayede toplanan birçok genç uzun uzun sohbet etme olanağı buldu, yeni arkadaşlıklar kuruldu. Resepsiyon saat 19:00’a kadar devam etti.

Saat 19:00’da Patrik Hazretleri fuayeye çıkarak, Şişli Belediyesi, Garanti Bankası, Kaptan Restaurant-Haybar, Mhitaryan Derneği, Sahakyan Derneği, Surp Prgiç Ermeni Hastanesi Gençlik Kolu, Nestle, Ermeni Patrikliği, Majak Turizm, Telsim ve Aras Yayıncılık standlarını tek tek beğeniyle gezdi.

Yorumlar kapatıldı.