İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Sezer´den Noel kutlaması

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hıristiyan vatandaşların Noel’ini kutladı. Sezer, Noel dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, mesajında Hristiyan vatandaşların Noel’ini en içten duygularla kutladığını belirtti. Sezer, ”Türkiye için önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı geride bırakırken, bu mutlu günlerinde Hıristiyan vatandaşlarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, şöyle devam etti:

”Geçen bir yıl içinde Türkiye’nin Avrupa’yla bütünleşmesi yolundaatılan kararlı adımlarla, tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin en ileri düzeye çıkarılması ve geleceklerinin daha güvenceli bir duruma getirilmesi konusunda büyük ilerleme kaydedildiğini kıvançla belirtmek isterim.

Farklı dinlerden insanlar arasındaki bağnazca yaklaşımların ve düşmanlıkların ne denli acı olaylara yol açtığını, yakın geçmişte yaşadığımız olaylar göstermiştir. Barış, hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayış gibi Türk toplumunun her zaman yücelttiği kavramların toplumlar arasındaki ilişkilere egemen olması sağduyunun gereğidir. Büyük dinlerin insanlığa telkin ettiği bu değerlerin önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle, Noel’in Hıristiyan vatandaşlarımıza ve tüm Hıristiyan dünyasına esenlik ve mutluluklar getirmesini diliyorum.”

Yorumlar kapatıldı.