İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: HRANT MATEVOSYAN VEFAT ETTİ

Ermeni halkı özellikle de Ermeni edebiyatı büyük bir kayıp yaşadı.

Dün gece geç saatlerde Hrant Matevosyan 67 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir kaç ay önce ABD’de ciğerinden ameliyet olmuştu.

Yaşadığı dönemde adil bir şekilde “Yaşayan klasik” lakabına ulaşmıştı. Yazarın biyografisi 3 Mart 1935 tarihinde Ahnitzor köyünde başlamaktadır. Bu köy onun halkına hizmeti koşullayan edebi eserlerine esin kaynağı olmuştur. Edebiyet dünyasına “Ahnitzor” adlı kısa hikayeleriyle girmiş, eleştirmenlerin ve okuyucuların dikkatini hemen üzerinde hissetmişti.

Onun yeteneklerini gözler önüne seren eserleri birbiri ardına çıkmada gecikmez.

Hrant Matevosyan 1995-2000 yılları arasında Ermenistan Yazarlar Birliği Başkanlığı görevini başarıyla yerine getirdi.

Klasikler ölmez.

MATEVOSYAN DÜNYA EDEBİYETININ KAYBIDIR

Haber sarsıcı ve acıydı.

Edebiyat dünyası sadece mükemmel bir yazarını kaybetmedi. Yeni Bağımsızlığına kavuşmuş devletlerin yazarlar birliğinin güçlü ve birleşik zinciri bir yeni halkasını daha kaybetti.

“Literaturnaya Gazeta” kendi eski dostunu ve mükemmel arkadaşını kaybetti.

Hrant Matevosyan 40 yıldan fazla bir süredir bizim ortak edebiyatımızın sağlamlaşması işinse parlak kalemiyle hizmet ediyordu. Onun eserleri sadece yakın değil uzak halkların da zenginliği olmuştur. Ve şimdi onun hikayeleri, kısa romanları ve tanınmış filmleri daimi olarak aramızda yer alacak.

“Literaturnaya Gazeta” kollektifi büyük yazarın dost ve akrabalarına, Ermenistan Yazarlar Birliğine ve tüm Ermeni halkına kendi derin üzüntülerini bildirirler.

Gazete kollektifi adına Baş Redaktör Yuri Polyakov

DÜNYA ERMENİLERİ BAŞ PATRİĞİ HRANT MATEVOSYAN’IN VEFATI NEDENİYLE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Halkımızın değerli bir evladı, büyük yazar Hrant Matevosyan’ın zamansız vefatı haberini büyük acılar içerisinde öğrendim.

Dünya Ermenileri Baş Patrikliği, Kutsal Eçmiatsin Divanı ve Yüksek Din Konseyi adına bu ağır kayıp nedeniyle Matevosyan ailesine, merhumun tüm akrabalarına ve halkımızın iyiyi savunan evlatlarına derin taziyelerimizi sunmaktayız.

İnançlı bir aydın ve vatansever bir Ermeni evladı olan Hrant Matevosyan, eserleriyle halkına onur kazandırdı. Onun anısı Ermeni’slerin kalbinde solmayan bir çiçek misali yaşayacaktır.

Yürek yoldaşı ve duacı DÜNYA ERMENİLERİ BAŞ PATRİĞİ II. GAREGİN

Yorumlar kapatıldı.