İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Bocolyan’ın haberleri ‘casusluk faaliyeti’ sayıldı

17 Aralık — “Anadolu Ajansı’nın Ermenistan muhabiri olarak 1998 yılından itibaren görev yaptığı dönemde Türk gizli servisleriyle temas kurduğu” iddiasıyla mahkum edilen Bocolyan, Türk basın kuruluşlarına haber yazdırırken dinlenen telefonlarının kayıtlarıyla suçlandı.

Mahkemenin, “Bocolyan’ın haber olarak yazdırdığı ve Türkiye’de yayımlanan bilgileri casusluk faaliyeti olarak değerlendirdiği” bildirildi. Bocolyan’ın avukatının bunların delil olamayacağı iddiası ise mahkemece reddedildi.

Rus Kommersant gazetesinin haberine göre, mahkeme, Türkiye’deki gazeteciler ve Bocolyan arasındaki işbirliğinin mesleki sınırları aştığı ve casusluk kapsamına girdiği gerekçesiyle karar verdi.

Öte yandan, aynı habere göre, iddia makamı, Bocolyan’ı, Erivan’da faaliyet gösteren terör örgütü PKK ile ilgili “gizli” bilgileri Türkiye’ye aktarmakla da suçladı. Gözlemciler, bu suçlamanın, PKK’nın bu ülkede gizli faaliyetlerinin olduğunun resmen kabulü anlamına geldiğine dikkat çekiyor.

52 yaşındaki Bocolyan, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nda da çalışmış ve eski devlet başkanı olan Petrosyan’ın danışmanlarındandı. Murat Bocolyan, aralarında NTV’nin de bulunduğu bazı basın kuruluşlarının Ermenistan muhabirliğini de yapmıştı.

Bocolyan, geçen ayki duruşması sırasında suçsuz olduğunu, ancak ailesine zarar verebileceğinden ve işkence olasılığından korkarak, sorgusunun ilk aşamalarında bazı iddiaları üstlenmek zorunda kaldığını belirtmişti.

Yorumlar kapatıldı.