İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Zeynel Abidin Erdem İspanya Kraliyet Nişanı’yla Ödüllendirdi

Patrik Mesrob II Hazretleri, 13 Aralık 2002 günü Çırağan Sarayı’ndaki ödül törenine katıldı. Patrik Hazretlerine Peder Drtad Uzunyan refakat etti.

(Patrik Hazretleri, Dr. Zeynel Abidin Erdem’i ve eşini tebrik ederken)

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk–İspanyol İş Konseyi’nin Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem, İspanya Kralı 1. Juan Carlos tarafından, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı katkılar sebebiyle “İspanya Kraliyeti Liyakat Nişanı” ile ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu’nun, üst düzey bürokratların, milletvekillerinin, dini reislerin, işadamlarının ve sanatçıların da katıldığı törenle “Commander of the Order of the Spanish Civil Merit” nişanı, İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Manuel de la Camara tarafından Erdem’e verildi. Törende konuşan Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, şahsı ve Türkiye adına gurur verici bir gün yaşadığını ifade ederek, “Nişanı, ülkem adına bir şükran ifadesi olarak kabul ediyorum ve göğsüme basıyorum.” dedi. İspanya Kralı Juan Carlos’un yanı sıra İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar’a da dostluğu ve Türkiye’ye AB yolunda verdiği destek için teşekkür eden Erdem, konuşmasını, “Viva İspanya, viva Türkiye” sözleriyle bitirdi.

 

(Ortada: Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Dr. Zeynel Abidin Erdem ve Patrik Mesrob II Hazretleri)

İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Camara da, önemli bir gün yaşandığını vurgulayarak, Erdem’i, “iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini sağlayan özel bir insan” olarak niteledi. “Erdem, 1996’da Türk–İspanyol İş Konseyi kurulduğunda başkan oldu. O zamandan beri iki ülke arasındaki iş hacminin üçe katlandığını söyleyebilirim” ifadelerini kullanan Camara, İngilizce yaptığı konuşmasını Türkçe olarak “Sayın Zeynel Bey, bizlerin arkadaşı olduğunuz için teşekkür ederim.” diyerek tamamladı.

Yorumlar kapatıldı.