İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Türk-Ermeni Kadınları İletişim Grubu İstanbul´da Toplandı

Marmara Grubu Vakfı tarafından 17-19 Ekim 2002 tarihlerinde gerçekleştirilen “Türkiye ve Komşuları” konferansının devamı niteliğindeki bir toplantı, 10-13 Aralık 2002 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Toplantının konusu “Sorun Çözme Teknikleri” idi.

(Kadınlar grubu Patrik Hazretleriyle birlikte)

Emirgân Muşir Paşa yalısında düzenlenen toplantıya, Ermenistan’dan kadın milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri olarak Hermine Nağdalyan, Hranuyş Khaçaduryan, Donara Tateosyan, Svetlana Aslanyan, Gayane Paytyan, Suzanna Vartanyan, Elenora Mığneçyan, Seta Beğaryan, Datevik Bağdasaryan, Marine Hovhannesyan ve çevirmen olarak Aşot Soğomonyan katıldılar.

Türk ve Ermeni kadınlarından oluşan grup, 12 Aralık Perşembe günü Patrik Mesrob II Hazretleri tarafından Patriklik Merkez Kilisesi Surp Harutyun Şapeli’nde kabul edildi. Marmara Grubu Vakfı adına Müjgan Süver, Ermenistanlı kadınlar grubu adına da Hermine Nağdalyan birer konuşma yaparak Patrik Hazretlerini selamladılar ve gruplarındaki arkadaşlarını tek tek tanıttılar.

Patrik Hazretleri bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, dünyadaki dört Ermeni patrikliklerinden olan İstanbul’daki bu patrikliğin, Türk ve Ermeni halklarının, Türkiye ve Ermenistan devletlerinin ve diğer hükümet dışı kuruluşlarının diyaloğu ile yakından ilgilendiğini, bunun aynı zamanda dini bir misyon olduğunu, halklararası barışın ve anlaşmanın, bölgedeki istikrarın temini için çaba sarfetmenin her sektörü yakından ilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

(Patrik Hazretleri gümüş tabağı verirken)

Ermenistan’dan gelen heyet, Patrik Hazretlerine bir yağlı boya tablo hediye ederken, Ruhani Reisimiz de kendilerine Patrikliğin armasını taşıyan gümüş bir tabağı ziyaretin anısı olarak verdi.

Türk ve Ermeni kadınlar daha sonra hep birlikte Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’ni ziyaret ettiler ve burada bizzat Patrik Hazretlerinden İstanbul’daki Ermeni cemaatinin, Patrikliğin ve Patriklik Kilisesi’nin tarihleri hakkında kısa bir brifing aldılar. Patrik Hazretlerinin takdis dualarından sonra, grup tarihi Patrikhane binasının önünde bir hatıra fotografı çektirdi.

Yorumlar kapatıldı.