İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Eyüp Surp Yeğya Kilisesi İbadete Açıldı

Aylar süren onarımdan sonra, Eyüp İslambey’deki Surp Yeğya Ermeni Kilisesi, Patrik Mesrob II Hazretlerinin riyaset ettiği törenlerle yeniden ibadete açıldı.

 

(Patrik Hazretleri Surp Myuron’u kaba dökerken)

Başepiskopos Şahan Sıvacıyan, Episkopos Aram Ateşyan, Rahip Yeğişe Uçkunyan ve bir grup kahananın katıldığı tören 14 Aralık Cumartesi günbatımında başladı.

Patrik Hazretleri ve Şahan Srpazan, onarılan kilisenin horanlarını ve vaftiz havuzunu Surp Myuron ile tek tek meshettiler. Akşam dualarından sonra, Patrik Hazretleri Kutsal Doğuş yortusuna hazırlık dönemi olan Hisnag’ın dördüncü haftası, yeniden doğuş ve ruhani yenilenme konularında bir vaaz konuştu.

Dualardan sonra, kilisenin Bezciyan salonunda bir kokteyl verildi. Burada da sırayla Patrik Hazretleri, Başepiskopos Şahan Srpazan, Surp Yeğya Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Misak Gülük birer konuşma yaptılar.

(Patrik Hazretleri Mıhçıyan Ailesi ile birlikte)

Patrik Hazretleri, onarımın tüm masraflarını üstlenen hayırsever işadamı Krikor Mıhçıyan’ı, Eşini ve evlatlarını bu vesileyle tebrik etti ve cemaat adına kendilerine teşekkür etti. Patriğimiz Mıhçıyan ailesine bu vesileyle gümüş bir plaket hediye etti.

(Patrik Hazretleri kilisenin kapısını tıklarken)

Yorumlar kapatıldı.