İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Ardzruni Yeni Badarak CD´sini Patrik Hazretlerine Sundu

Dünyaca ünlü piyano virtüozu Şahan Arzruni, 12 Aralık 2002 Perşembe günü Kumkapı’daki geçici konutta, Patrik Mesrob II Hazretleri tarafından kabul edildi. Patrik Hazretleri ile birlikte New York ve Yerevan’daki müzik projeleri hakkında konuşan Arzruni, New York Başepiskoposluğu tarafından yeni basılan ve ABD’de satışa sunulan “Yegmalyan Badarak” CD’sinden bir örneği Patrik Hazretlerinin beğenisine sundu.

2002 yılının başında Başepiskopos Khajag Barsamyan tarafından ilan edilen, New York Başepiskoposluğunun “Surp Badarak Yılı” nedeniyle çıkarılan bu önemli kayıt, Ermenistan’ın müzikteki profesyonelliği ile ABD’nin teknolojik uzmanlığını birleştiriyor. Etnomüzikolog ve piyano virtüozu Şahan Arzruni, gerek bu tasarıya aracı, gerekse kaydın yapımcısı olmuş.

Arzruni’ye göre, CD, sadece ruhani müziği değil, rahip ve diyakonlar tarafından söylenen bölümleri de içermesi nedeniyle eşsiz bir yapıt olma özelliğini taşıyor. Ürün, ortalama iki saatlik kaydı ile, dinleyicinin ibadet ile bütünleşmesini başarıyla sağlayan, Badarak’ın eksiksiz tüm metnini gerçek anlamda içeriyor.

Kilise’ye sık gidenler Ermenice Badarak’ın birkaç kompozisyonu olduğunu iyi bilirler. Bu CD için yapımcılar, dünyadaki tüm Ermeni Kiliselerinde her Pazar duyulan ve Magar Yegmalyan’ın harmonize ettiği şaheserleri seçmişlerdir.

Yegmalyan’ın müziğini hayata geçirmek için, New York Başepiskoposluğu, Ermeniler’in Hristiyanlığı kabulünün 1700’üncü yılı nedeniyle 2001 sonbaharında Amerikalı Ermeniler’e beş şehirde verdikleri konserleriyle tanınan Ermenistan Komitas Oda Korosu’nun en yetenekli üyelerini koroya dahil etti.

38 erkek ve bayan korist, 2002 yazı boyunca, Komitas Oda Korosu’nun müzik direktörü ve şefi Hovhannes Mirzoyan’ın idaresinde çalışmalarını yürüttü.

Eylül ayında, Şef Khoren Meyhaneciyan, kayıt aşamasını yönetmek için Ermenistan’a gitti. Kendisi de besteci olan ve New York Surp Vartan Kilise Korosu şefliği ile New York Başepiskoposluğu Müzik direktörlüğünü yürüten Meyhaneciyan, Badarak İlahileri’nin yönetiminde oldukça yetkin bir isim olarak tanınır.

Yorumlar kapatıldı.