İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DİASPORA ERMENİLERİNİN YARDIMLARIYLA ARTSAKH´TA YAKLAŞIK YÜZ PROJE GERÇEKLEŞECEK

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Devlet Başkanı Arkadi Ghukasyan, Fransa ve ABD’ye yaptığı ziyaret dönüşünde 12 Aralık’ta bir basın toplantısı düzenledi.

Fransa ve ABD ziyaretlerinin kısa bir değerlendirmesinde bulunan Devlet Başkanı Ghukasyan “Kuzey-Güney” otoyolu inşaası için gerçekleştirilen tele-maratonların sonuçlarına olan memnuniyetini ifade etti.

Ghukasyan para ve katılım miktarlarında geçen yıllara oranla bir artışın yaşandığını, gelecek yılın Sonbahar’ında benzer bir tele-maratonun Rusya Federasyonu’nda da gerçekleştirileceğini belirtti.

Devlet Başkanı Ghukasyan, Ermenistan ve Karabağ’lı işadamlarının tele-maratonda verimli işbirliğini çok önemsedi.

A. Ghukasyan, Fransa ve ABD’de politik görüşmelerde bulunmadığını, “Kuzey-Güney” otoyolu inşaasıyla ilgili tele-maraton çerçevesinde bir takım sohbetlerde bulunduğunu vurguladı.

Devlet Başkanı, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nde gerçekleşen son devlet başkanlığı seçimlerinin Diasporada büyük yankı uyandırdığını bunu da ülkemiz imajının yükseldiğine eşdeğer olduğunu iddia etti.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Devlet Başkanı, gazetecilerin ülkenin iç sosyo-ekonomik sorunlarıyla ilgili verdikleri sorulara da doyurucu cevaplar verdi.

Kim Gabriyelyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.