İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: TOPLANAN 5 MİLYON DOLARLA 30-35 KM YOL İNŞA EDİLECEK

“Kuzey-Güney” otoyolu inşaatı için gerçekleştirilen maraton sırasında dünkü verilere göre 5 milyon 126 bin dolar gelir elde edildi.

“Hayastan-Ermenistan” adlı Pan-Ermeni para fonu icra direktörü Vahan Ter-Ghevondyan konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu miktarın hem artacağını hem de azalacağını ifade etti.

Artacak çünkü bağışlara devam edilecek. Eksilecek çünkü bağışta bulunma sözü verenlerin genelde % 5’i bunu yerine getirmiyor ve maratonun harcamalarını da genel miktardan çıkartmak gerekecek.

İcra Direktörü, 5 milyon doların korunacağını umut ettiğini böylece 30-35 km’lik yol yapımının sağlanacağını vurguladı.

Artsakh’ın Kuzey ve Güney’ini bağlayan 170 km’lik yolun 40 km’sinin tamamlanmış olduğunu hatırlatalım. Eğer 5 milyon dolarla 30-35 km inşa edilirse kalan 95-100 km için yaklaşık 13 milyon dolar daha gerekecek.

Ter-Ghevondyan’ın değerlendirmesine göre, “Hayastan” Pan-Ermeni para fonu kurulunun otoyolu inşasının üç yıl içerisinde bitirmeyle ilgili bu yıl içinde yaptığı açıklamanın gerçekçi olduğu anlaşılmaktadır. Ona göre, kalan 13 milyon dolar için iki maraton daha düzenlenecek.

Telemaraton Vahan Ter-Ghevondyan’a göre başarılı geçti. Buna bir takım faktörler yardım etti. İlki Ermenistan ve Artsakh’taki işyerlerinin katılımı. Ermenistan’ın 53 işyerlerinden toplam 200 bin dolar elde edildi. Artsakh’taki 126 kuruluşlardan ise 53 bin dolar sağlandı.

Maratonun üç katılımcıları genel tutarın % 40-50’sini garantiledi. Luiz-Simon Manukyan 1 milyon dolar, Hrayr Hovnanyan 600 bin ayrıca Stepanakert’teki Poliklinik için 400 bin dolar, Alber Boyacyan 500 bin dolar.

Maratona katılanlar % 20-30 fazlalaştı.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.