İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BUGÜN BİZ YENİ DEĞERLER SİSTEMİ ÜZERİNDEN ÜLKE İNŞA EDİYORUZ

10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları günü nedeniyle Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan yirmiye yakın toplumsal Hukuk kuruluşlarının temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Devlet Başkanı Koçaryan 10 Aralık’ın Uluslararası İnsan Hakları Günü olarak Ermenistan’da da kutlanmasını Hükümetin onayladığını ifade etti.

Koçaryan ayrıca toplumsal Hukuk kuruluşları temsilcileriyle bundan böyle ülkedeki insan hakları, demokrasinin sağlamlaştırılması ve söz özgürlüğü sorunlarını tartışmak istediğini de dile getirdi.

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan sözlerini şöyle sürdürdü. “Bugün biz yeni değerler sistemi üzerinden ülke inşa ediyoruz. Demokrasi, Hukuk devleti ve insan hakları terminlerini çok sık kullanıyoruz, fakat bunların anlamlarının derinliğini çoğu kez anlamaktayız. Bu da doğaldır, çünkü yakın zamanlara kadar başka bir sistem içerisinde idik. Bugün reformları çok aktif bir şekilde gerçekleştirmeliyiz. Bu zamana kadar elde ettiklerimizle tam bir sivil toplum elde edemeyiz. Fakat Demokratik reformları geriye dönüşsüz gerçekleştirmeliyiz”.

İnsan Hakları kuruluşlarının temsilcileri bu tür görüşmelerin daha sık yapılması dileğinde bulundu.

Ermenistan Devlet Başkanlığı Basın Ofisi

Yorumlar kapatıldı.