İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mutafyan: Papa, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı değil – Zaman

Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Türkiye’nin AB sürecine destek verilmesi için Avrupa ülkelerinde yaptığı ziyaretler kapsamında Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 2. Jean Paul ile görüştü.

30 dakikalık görüşmesinin çok iyi geçtiğini belirten Mutafyan, Papa’nın kendisine “Türkiye AB’ye girmek istiyor biliyorum. Avrupa’nın zaten Musevi–Hıristiyan bir tarihi vardır. Türkiye zaten onun içindedir. Eski Hıristiyanlığın yayılma tarihinin içinde Anadolu da vardır. Türkiye’ye bereket diliyorum, takdislerimizi yolluyorum” dediğini söyledi. Mutafyan, nezaket ziyareti olduğundan Papa’nın Avrupa Birliği hakkında hiçbir şey söylemediğinin altını çizdi.

Patrik Mutafyan, Vatikan Dışişleri Bakanı Monsenyor Jean–Luis Tauran ile görüşmesine ilişkin, “Tauran, bana açık bir dille ‘Biz Türkiye’nin AB’ye girmesine karşı değiliz; ama bazı beklentilerimiz var’ dedi. Vatikan’ın Türkiye’den ilk beklentisi Katolik cemaatinin hukuki açıdan tanınmasıdır.” şeklinde konuştu.

Mutafyan, yabancı basın mensuplarına, Türkiye’nin neden AB’ye girmek istediğini örneklerle açıklayarak, Türkiye’de din özgürlüğü ve hoşgörü olduğunu vurguladı. Mutafyan, Türkiye’nin AB’ye girişinin, “sınıf yükseltmeyi” beraberinde getireceğini söyledi. Vatikan, aa

Yorumlar kapatıldı.