İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Topkapı Madağı´nda Patrik Vekili Hazır Bulundu

Değişik semtlerde oturan kilise üyelerimiz, 24 Kasım 2002, Pazar, Levon Vartuhyan okulu yararına düzenlenen sevgi sofrasına katılmak üzere Topkapı’daki Surp Nigoğayos Kilisesi’ne akın etti.Tüm konuklar, kapıda kilise vakfı başkanı Mıgırdiç Avedikoğlu, diğer vakıf yönetim kurulu üyeleri ve okul müdürü Ani Akşehirlioğlu tarafından karşılanmaktaydı.

Törenleri Patrik Vekili Başepiskopos Şahan Sıvacıyan yönetti. Vaazında Aziz Pavlus’un “İncilimiz size yalnızca sözle değil, Kutsal Ruh’un kudretiyle ve bereketiyle vaaz edildi” sözlerine dayanarak, evlerimizde hergün İncil okunması, oradaki sözlerin bizim için bir yaşam tarzı olması, sadece sözden ibaret olmaması ve Tanrı’nın öğretilerini kutsal sayarak uygulanması, tüm dikkatlerin, kültürel ilerleme (okul yolu ile), Kutsal Ruh ile dolu bir kişilik (kilise yolu ile) ve geleneksel değerlerin sahiplenmesi (toplumsal yaşam ile) konularında yoğunlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Surp Badarak’tan sonra kilise salonundaki sevgi sofrasına da Şahan Srpazan başkanlık etti. Yoğun bir cemaat katılımının gözlemlendiği sevgi sofrasında okul kurucusu Yetvart Harput okul ve yüz milyarı bulan bütçe açığı ile ilgili bilgi aktardı. Okul öğrencileri tarafından özenle hazırlanmış olan şiirler ve okul korosunun seslendirdiği şarkılardan oluşan bir program güne renk kattı.

Yaklaşık bir saat içinde tüm bütçe açığının denkleştiği ifade edilen sevgi sofrasının kapanış konuşmasını Şahan Sırpazan yaparak okul ve eğitimin yaşantımızdaki önemine değinerek, gayretlerinden dolayı Yönetim Kurulu’nu ve Madağ Tertip Heyeti’ni tebrik ve takdis etti.

Yorumlar kapatıldı.