İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Tbrevank´ın 49´uncu Kuruluş Yılı Kutlandı

1 Aralık 2002 Pazar, Surp Haç Tbrevank’ın kuruluşunun 49’uncu yılı kutlamaları Kumkapı Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’nde gerçekleşti. Önümüzdeki yıl 50’inci kuruluş yılını kutlayacak olan Tbrevank’ın bu yılki kutlamaları Patrik Vekili Başepiskopos Şahan Srpazan yönetiminde gerçekleşti. Rahip Yeğişe Apeğa Uçkunyan’ın sunduğu Surp Badarak esnasında Şahan Srpazan İncil’den “Gidin, tüm dünyada, herkese İncil’i vaaz edin” temasıyla vaaz etti. Genelde Havariler Aziz Tateos ve Aziz Bartolomeos’un vaazlarına değinen Şahan Srpazan, İncil’i vaaz etmenin önemini vurguladı. Surp Badarak bitiminde Tbrevank’ın kurucuları Karekin Badriark Khaçaduryan, Şnorhk Badriark Kalusdyan, Karekin Badriark Kazancıyan ve tüm hayırseverler için hokehankist yapıldı.

Kilise’deki törenlerden sonra Bezciyan salonunda gerçekleşen, İrma Polat başkanlığındaki kadınlar kolunun hazırlamış olduğu sevgi sofrasına Şahan Srpazan başkanlığında, Aram Srpazan, Yeğişe Apeğa, hayırseverler ve cemaat katıldı.

Ortalama 160 milyarlık bir bütçe açığı bulunan okulun yönetim kurulu başkanı Mıgırdiç Timurcuoğlu, son derece anlamlı bir açıklamada bulunarak, cemaat kurumlarının cemaatin eşit parçaları olduğunu, ve tümünün de kendi fazlalarını diğerleriyle paylaşmaları gerektiğini vurgulayarak, eğer Tbrevank’ın fazlası olursa bunu olmayanla paylaşacağını belirtti. Yarının, bugünden daha iyi olması için bunun şart olduğunu söyledi.

Okunan şiirlerden ve okul korosunun mini konserinden sonra kapanış konuşmasını yapan Şahan Srpazan, Tıbrevank’ın kurucularını saygıyla andığını belirtti ve mezunların edinmiş oldukları kültürü dünyanın birçok yerine beraber götürdükleri için takdirlerini belirtti.

Yorumlar kapatıldı.