İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Patriğe, “Ruhban Okulu” suçlaması

29 Kasım — Kadıköy Adliyesi’ne gelen Rum asıllı işadamı Filoridi, “ölümle tehdit ve şantaj” suçlamasıyla Fener Rum Patriği Bartholomeos, Patrik Vekili Metropolit Theoliptos, Sen Sinod Meclisi üyeleri ile İsmail Sıtkı Küçük’ün cezalandırılmalarını talep ettiği dilekçesini, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Müçteba Numanoğlu’na verdi.

Heybeliada’daki Ruhban Okulu’na Teoloji Bölümü açılması için verdiği 3 milyon 300 bin doların okul açılmadan kullanıldığı iddiasıyla Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da aralarında bulunduğu 23 kişi hakkında dava açan Vasilaki Filoridi, ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu.

Suç duyurusu dilekçesinde, kendisini “Türkiye’de yaşayan, Hristiyan Ortodoks dini mensubu Türk vatandaşı” olarak tanıtan Filoridi, 3 milyon 300 bin doların akıbeti için Patrik Barholomeos, Sen Sinod Meclisi Üyeleri ve İsmail Sıtkı Küçük aleyhine Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtığını hatırlattı.

Bu dava nedeniyle bu kişiler tarafından sürekli rahatsız edildiğini öne süren Filoridi, başvurusunda can güvenliği için koruma görevlisi verilmesini de istedi.

Yorumlar kapatıldı.