İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: İnanç temsilcileri, genç işadamlarının iftarında buluştu

Türkiye’deki inanç temsilcileri, Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin Hyatt Regency Oteli’nde düzenlediği iftar programında bir araya geldi.

Programda yapılan konuşmalarda, barış, kardeşlik ve diyalog ortamının devam etmesi temennisi dile getirildi. Ruhani liderler yaklaşan Ramazan Bayramı’nın İslam alemi ve dünya için hayırlara vesile olmasını diledi. Diğer dinlerle diyalog çalışmalarının Hz. Peygamber’le başladığını belirten Diyanet İşleri Başkanı M. Nuri Yılmaz, Türkiye’de ise bunun son on yıldır cemaatler ve sivil toplum örgütlerinin girişimiyle başlatıldığını bildirdi. Yılmaz, Diyanet olarak kendilerinin de buna sahip çıktıklarının altını çizdi. Bütün dinlerin özünde insan haklarına saygının bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, “İnsanlığın barış içinde yaşaması için bir araya geliyoruz.” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği Başkanı Hayati Kaya da konuşmasında, AB’ye tam üyelik sürecinde bulunan ülkemizde düzenlenen iftar yemeğinin Türkiye’deki tüm inanç kesimlerinin bir arada kardeşçe yaşadığının bir işareti olduğunu açıkladı. Türk Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, “Kopenhag Kriterleri, AB’ye girmek için değil, insanlarımız buna layık olduğu için çıkarılmalıdır.” derken, Türkiye Hahambaşı İshak Haleva ise dinlerin asıl görevinin barışı, sevgiyi, huzuru getirmesi olduğunu kaydetti. Haleva, “Aynı masada oturabiliyor, aynı yemeği paylaşıp birbirimizi dinleyebiliyoruz. Buna eklenecek başka bir şey bulamıyorum.” diye konuştu.

İftar programına Yılmaz’ın yınısıra, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Müfit Gürtuna, Vatikan İstanbul Temsilcisi Georges Marovitch, Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, İshak Haleva, Ermeni Katolik Cemaati Ruhanisi Ohannes Çolakyan, Keldani Ruhani Reisi Paul Karataş, Türk Süryani Kadim Cemaati Ruhani Reisi Yusuf Çetin katıldı.

Mükremin Albayrak / İstanbul

Yorumlar kapatıldı.