İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Öğretmenler Gününü Kutladı

Öğretmenler gününe denk gelen 24 Kasım tarihinde yurtdışına çıkan Patrik Mesrob II Hazretleri, yola çıkmadan önce öğretmenlerimize iletilmek üzere, Patrikhane sekreteryasına aşağıdaki mesajı bırakmıştır:

Sevgili ve Çok Değerli Öğretmenlerimiz,

24 Kasım tarihinin ülkemizde Öğretmenler Günü olarak tesis edilmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin, ailelerine, topluma ve ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmeleri doğrultusunda en büyük rolü üstlenen öğretmenlerimizin, üstlenmiş oldukları misyonun önemini bir kez daha vurgulayabilmek ve onlara karşı olan şükran borcumuzu bir kez daha anımsamak için çok güzel bir vesile teşkil etmektedir.

Kutsal bir meslek olan öğretmenlik, cemaatimizde, eskiden bir meslek olarak kabul edilmezdi. Öğretmenlik özveri, sevgi, şefkat, sabır ve anlayış gerektiren ve çağırı isteyen bir yaşam tarzı sayılırdı. Bugün şartlar maddi açıdan her ne kadar eskisine nazaran değişmiş olsa da, öğretmenlerimizin eskiden olduğu gibi bu özelliklere sahip olduklarını, ve kendilerine teslim edilen çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirme çabasını gösterdiklerini sevinçle görmekteyim.

Son derece önemli olan bu özelliklerin yanı sıra, siz öğretmenlerimize düşen bir görev daha var: o da ana dilimizi, kültürümüzü ve geleneklerimizi yeni kuşaklara en iyi şekilde aktarmaktır. Yakından takip ettiğim çalışmalarınızdan edindiğim izlenimlerin olumlu olduğunu belirtmeliyim. Sizlerin bu doğrultuda ciddi bir çaba sarf ettiğinize ve çalıştığınıza inanıyorum.

Bu mutlu gününüzde sizleri tebrik ederken, üstlenmiş olduğunuz misyonu en mükemmel şekilde yerine getirebilmeniz için Yüce Tanrı’dan size güç vermesini diliyorum.

Mesrob II

Türkiye Ermenileri Patriği

Yorumlar kapatıldı.