İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Danimarka’ya Gitti

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri, 24 Kasım 2002 Pazar, Kumkapı’daki Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki sabah dualarından sonra, maiyetiyle birlikte Patrikhane’den ayrıldı.

Saat 10:30’da Surp Prgiç Hastanesi’ne gelen Ruhani Reisimiz, yurtdışına çıkmadan hemen önce Setrak Tokat başkanlığındaki Surp Prgiç Hastanesi Vakfı yöneticileri, Patriklik danışmanları Krikor Döşemeciyan ve Murat Bebiroğlu, Patriklik Kilisesi Vakfı’ndan Majak Ohanyan ve Sarkis Delgi, Feriköy Kilisesi Vakıf Başkanı Erol Seheryıldız, Bakırköy Kilisesi Vakfı Başkanı Dt. Vartan Erkol ile iyi niyet gezisi ve yapacağı temaslar hakkında istişarede bulundu.

Saat 11:30’da Surp Prgiç Şapeli’nde kısa bir dua töreni düzenlendi. Sargavak Stepan Gözümyan tarafından okunan “Canabarh” (Yol) ilahisinden sonra, Ruhani Reisimiz yolculuk ve selamet dualarını okudu. Hep birlikte söylenen Rab’bin Duası’ndan sonra, Ruhani Reisimiz şapelde dua edenleri takdis etti ve “Hoşça kalın!” dedi.

Patrik Hazretleri saat 12:00’de Yeşilköy Atatürk Havaalanı’na vardı. Yöneticilerden Krikor Mıhçıyan, Erol Seheryıldız, Majak Ohanyan, Vartan Erkol ve Sarkis Delgi, gençlerden ise Tamar Karasu, Rupen Mıhçıyan ve Ari Çolak, Patrik Hazretlerini yolcu etmek üzere havalanının şeref salonuna gelmişlerdi.

Patrik Hazretleri, saat 12:30’da, kendisiyle görüşmek isteyen basın mensuplarına kısaca şu demeci verdi: “Bazı Batı Avrupa ülkelerini kapsayacak olan bir iyi niyet gezisine çıkıyorum. Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerin yetkilileri, gerek Türk devletinin yöneticilerinin, gerek iş adamlarının, gerekse hükümet dışı diğer sektörlerin düşüncelerine vakıf oldular. Biz, Türkiye Ermenileri olarak, diğer dini azınlıklarla da istişarede bulunarak, AB yetkililerine bu süreçte bizim düşüncelerimizin de aktarılmasında yarar görüyoruz. Tabii ki Türkiye’nin AB’ye girmesinin artık hızlandırılması doğrultusunda destek isteyeceğiz. Bu sefer yurtdışına çıkışımızın amacı budur.”

Patrik Hazretleri, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Kopenhag seferi yapan uçağıyla saat 12:50’de Danimarka’ya doğru yola çıktı. Patriğimize yardımcılarından Vağarşak Seropyan ile Basın Sözcüsü Avukat Luiz Bakar refakat ediyorlar.

Patrik Hazretleri Kopenhag’a Vardı

Patrik Mesrob II Hazretleri, yardımcısı Vağarşak Seropyan’ın ve Basın Sözcüsü Av. Luiz Bakar’ın refakatinde, yerel saatle 15:15’te Kopenhag havaalanına vardı. Havalanında Kopenhag Büyükelçiliği Müsteşarı Cemal Erbay tarafından karşılanan Patrik Hazretleri, Danimarka Kilisesi’nin 1900 yılından beri hizmet veren konuk evlerinden olan Hotel Hebron’a yerleşti.

Yorumlar kapatıldı.