İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Narlıkapı´da Coşkulu Kutlama

İstanbul’da görevli olan din görevlilerimizden kâhin ve daha üst derecede olanlar, 21 Kasım 2002 Perşembe günü Narlıkapı Surp Hovhannes Avedaraniç Kilisesi’nin salonunda toplandılar.

Patrik Vekili Başepiskopos Şahan Sıvacıyan ve Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan’ın da katıldıkları akşam yemeğinde, Rabbimiz’in Kutsal Annesi’nin mabedde Tanrı’ya adanmasının yortusu, Başrahibe Hripsime Sasunyan’ın rahibelik andını içmesinin 49’uncu yıldönümü ile Patrik Hazretlerinin tahta çıkışının 4’üncü yıldönümü kutlandı. Kutlamaya kâhinlerin eşleri ve Narlıkapı Kilisesi’nin vakıf yönetim kurulu üyeleri de katıldılar. Hazır bulunanlar hep beraber Meryem Ana’nın anısını kutlayan ilahiler söylediler, Peder Drtad Uzunyan Sayat Nova’dan “Bılbuli bes”, Kıdemli Peder Krikor Damatyan ise Udi Hrant’tan Ermenice bir şarkı söyledi.

Şahan ve Aram Srpazanlar’ın konuşmalarından sonra söz alan Patrik Hazretleri, kendisine gösterilen ilgi için teşekkür etti, ancak tahta çıkış kutlamalarının kilisemiz geleneğinde her yıl yapılmadığını, genellikle 10, 15, 20, 25’inci ve benzeri yuvarlak yıldönümlerin kutlanıldığını anımsattı. Ruhani Reisimiz ayrıca Başrahibe Hripsime Sasunyan’ı 49 yıllık uzun hizmetinden dolayı kutladı.

 

Narlıkapı’daki kutlamaya katılan din görevlilerimiz hep birlikte
 

Yorumlar kapatıldı.