İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Hükümet Kopenhag’a hazırlanıyor

22 Kasım— Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Ertuğrul Yalçınbayır, hükümetin, insan hakları ve demokratikleşme alanında, kısa vadede neler yapabileceği konusunda bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, içişleri ve adalet bakanlarıyla yarın biraraya gelerek, Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde, 12 Aralık’a yetişecek düzenlemeleri görüşeceklerini açıkladı.

Anayasa değişiklikleri konusunda henüz bir metot belirlenmediğini ifade eden Yalçınbayır, özellikle işkencenin önlenmesi konusunda uygulamada değişikliklere gidilmesi için; adalet ve içişleri bakanlarıyla yarın biraraya gelerek çalışacaklarını, hazırlanan taslağı Bakanlar Kurulu’nun onayına sunacaklarını anlattı.

Çalışmanın 12 Aralık’daki Kopenhag Zirvesine yetiştirileceğini belirten Ertuğrul Yalçınbayır, “Hükümet ortaya bir irade koymuştur, bunun gereğini de yapacaktır” diye konuştu.

Bu iradeye Cumhuriyet Halk Partisi’nin de katkı vereceğini umduklarını dile getiren Yalçınbayır, toplumda demokrasi ve insan haklarından herkesin yararlanması gerektiğini, özellikle idari tedbirler konusunda, gerekenlerin yapılacağını söyledi.

YASA PAKETİ HAZIRLANIYOR

Bu arada, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme yasa paketi hazırlıklarının hızla sürdüğünü söyledi.

Erdoğan, siyasi yasakların kalkması için ellerinden geleni yapacaklarını da vurguladı.

Tayyip Erdoğan, Ankara’daki Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra İstanbul’a geldi.

Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konuşulanlara ilişkin soruları yanıtlamadı.

Ancak Erdoğan, Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde demokratikleşme yasa paketi hazırlandığını söyledi.

“Bizim ilk 3 ay içinde çözmeyi planladığımız işkence, siyasi partiler ve azınlık vakıflarıyla ilgili ve buna benzer maddelerle ilgili bakanlarımızın çalışmaları var gözden geçirip hazırlayıp muhalefetle görüştükten sonra adımları atacağız” diyen Erdoğan siyasi yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusuna ise tepkiliydi.

Erdoğan “Niye benim siyasi yasağım diyorsunuz ki; Türkiye’deki yasakların kalkması için gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.