İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: `AFET BÖLGESİ´ BUNDAN BÖYLE KALKINMA BÖLGESİNE DÖNÜŞMELİ

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan dün çalışma ziyareti çerçevesinde Aragatsotn, Lori ve Şirak Eyaletlerinde bulundu.

Bu ziyaret, Devlet Başkanı Koçaryan’ın kışa yaklaşırken bölgelerdeki çalışmalarla yakından tanışmayı amaçlıması bakımından önem arzediyordu.

Ziyaret sırasında Devlet Başkanına üst düzey devlet yetkilileri de eşlik etti.

İlk durak Aparan barajıydı. Bu baraj kurulduğu 1966 yılından bu yana Ararat ovasına Sevan gölünden su sağlıyordu. Uzmanlar Devlet Başkanına barajla ilgili bilgiler sundu.

Aparan Belediye Başkanlığında Devlet Başkanı Koçaryan, Aragatsotn Eyalet Başkanı Hrayr Karabetyan ve bölgenin diğer yetkililerinden 2003 yılı kış çalışmaları hakkında brifing aldı.

Aynı Eyaletin Yezdi Kürtlerle yoğun Rya-Taza köyünde Ermenistan Devlet Başkanı, büyük bir coşkunlukla karşılandı. Buradaki 8 yıllık 192 kişilik bir okulun inşası bitmek üzere.

Bir sonraki ziyaret yeri olan Geğarot köyünde de okul restorasyonu tamamlandı. Bu restorasyona 60 milyon dram harcandı. Ermenistan Devlet Başkanı 12 yaşındaki Suzan’ı okul restorasyonuna katkıda bulunduğu için özellikle kutladı.

1988 yılı depreminin merkez üssü olan Spitak’ta ise büyük inşaat çalışmaları gerçekleştirildi. Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan yeni konutların sahiplerine verilmesi töreninde hazır bulunarak “Afet bölgesinin bundan böyle kalkınma bölgesi olarak anılması gerektiğini” ifade etti.

Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan’ın ziyereti Gümrü şehriyle son buldu.

Gümrü’de “Lincy” fonu büyük oranda konut inşaatları gerçekleştirmekredir.

Ermenistan Devlet Başkanının bu eyaletlere ziyareti gece geç saatlerde sona erdi.

Sergey Galoyan

Yorumlar kapatıldı.