İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Star: Manukyan´ın oğlu 600 milyara boşandı

İki yıl önce ölen Matild Manukyan’ın 200 trilyonluk servetinin tek varisi olan oğlu Kerope Çilingir, 28 yıllık karısı Nektar’la anlaşmalı olarak ayrıldı. Boşanma karşılığında ise küçük bir servet bağışladı…

İKİ yıl önce ölen vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın gelini Nektar Çilingir, Şişli 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, 200 trilyonluk servetin tek sahibi olan 28 yıllık eşi Kerope Çilingir’e boşanma davası açtı. Nektar Çilingir, avukatı aracılığıyla verdiği dava dilekçesinde, 1974 yılında evlendiği eşiyle aralarında fikren ve ruhen anlaşmazlık bulunduğunu belirtti. Boşanmak için tazminat ve nafaka konusunda anlaştıklarını belirten Nektar Çilingir, protokol yaptıklarını söyledi. Tazminat ve nafaka bedeli olarak toplam 600 milyar lira talep etti.

ANLAŞMALI BOŞANMA

MAHKEMEYE önceki akşam saatlerinde başvuran tarafların anlaşmalı boşanmaları dün gerçekleşti. Mahkeme, çiftin boşanmalarına karar verirken, Bayan Çilingir’in 600 milyar lira tazminat ve nafaka talebini de kabul etti. Kerope Çilingir boşanma karşılığında 300 milyar lira peşin, 300 milyar lira da 20.12.2002 tarihine çek olmak üzere toplam 600 milyar lira tazminat ödedi. Çiftin aralarında yaptığı protokol gereği ayrıca aylık nafaka bedeli kararlaştırılmadı.

YÜZLERCE BİNA

İKİ yıl önce 87 yaşında ölen Türkiye’nin vergi rekortmeni Matild Manukyan, geride trilyonluk bir servet bıraktı. Bu servetin tek varisi de tek oğlu Kerope Çilingir. Ömrü boyunca devlete 10 trilyon vergi odeyen Manukyan’ın ardında bıraktığı servet tam 200 trilyon lira.

Aristokrat bir Ermeni ailesinin kızı olan Matild Manukyan, öldüğünde, Istanbul’da 500 daire, 70 iş hanı, 2 fabrika sahibiydi. Yalova’da 200 dairesi bulunuyordu. Antalya’da biri 5 yıldızlı 5 oteli vardı. Çok sayıda arsa, yat ve lüks otomobili, kasa kasa ziynet eşyası ise Matild Manukyan’ın servetinin geri kalanını oluşturuyordu. SERDAR KULAKSIZ

Yorumlar kapatıldı.