İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: İsviçre´de soykırım iddiasına mahkemeden ret

İsviçre’de bir grup Türk hakkında, parlamentoda Ermeni soykırımının kabul edilmesi yönündeki girişimlere karşılık imza toplayarak kampanya başlattıkları için, ”Ermeni soykırımını inkar ettikleri” gerekçesiyle açılan dava kapandı ve Türkler beraat etti.

İsviçre’de başvurulabilecek en üst mahkeme ve son hukuki merci olan federal mahkeme, geçen hafta yaptığı toplantı sonunda bu davaya ilişkin hukuki süreci sona erdirdi ve davanın kapanmasına karar verdi.

İsviçre Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulu’ndan bir grup Türk hakkında, 1998 yılının Mayıs ayında sözde Ermeni soykırımını inkar ve Irk Ayrımcılığı Sözleşmesi’nin hükümlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açılmıştı.

Bern-Laupen mahkemesinde 14 Eylül 2001 tarihinde görülen davada Türk vatandaşlarının hepsinin beraat etmesi üzerine, Ermeni tarafı konuyu bir üst mahkemeye taşımıştı. Temyiz mahkemesi de 16 Nisan 2002’de aldığı kararla ilk mahkemenin kararını onaylamıştı.

Ermeni tarafı, bu gelişme üzerine davayı İsviçre’nin en üst mahkemesine taşımıştı. Federal mahkemenin itirazları reddederek Türk vatandaşlarının beraatlerini onaylayan kararıyla, dört yıl süren hukuki süreç de sona ermiş oldu.

(aa)

Yorumlar kapatıldı.