İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Star: Ayin savaşı

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Antalya’daki Noel Baba Kilisesi’nde ayin düzenlemek istemesi ortalığı kızıştırdı.

Daha önce Noel Baba Vakfı, ayinlerden biri ‘bayrama denk geliyor’ diye itiraz etmişti. Patrik şimdi karşı atağa geçti…

NOEL Baba Vakfı’nın itirazı üzerine başlayan ayin savaşı sürüyor. İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, Noel Baba Kilisesi’nde ayin yapma izni için Antalya Valiliği’ne başvuruda bulundu. Bartholomeos’un dilekçesini Vali Ertuğrul Dokuzoğlu’na, Fener Rum Patrikliği’nden Metropolit Dr. Hrisastomos Kalaycı verdi. Hrisastomos Kalaycı, ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

DİLEKÇE NEZAKETEN VERİLMİŞ

BU konudaki yetkilinin Bartholomeos olduğunu belirterek, ‘Fener Rum Patriği’nin talebi ve yapmak istediği programlar Sayın Vali’ye verdiğim dilekçede mevcuttur’ açıklamasıyla yetindi. Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu da, Noel Baba Kilisesi’nde ayin ve program yapma izninin doğrudan Kültür Bakanlığı’na ait olduğunu ancak, Bartholomeos’un nezaketen aynı dilekçenin bir örneğini kendisine de gönderdiğini söyledi. Dokuzoğlu, Bartholomeos’un dilekçesinde, bir yıl süresince, özel günlerde program ve ayin yapılabilmesi için izin talebinde bulunulduğunu anlattı.

RAMAZANDA YAPILMASIN

AYA Nikola Kilisesi yani Noel Baba Kilisesi ve bahçesi, onarımı ve bakımı yapılmak, turistik ve kültürel amaçla kullanılmak üzere, Kültür Bakanlığı’nca TAÇ Vakfı’na tahsis edilmişti. Bu nedenle İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’ne, TAÇ Vakfı’nın aracılığıyla bir dizi ayin yapma izni verilmişti… Ancak, merkezi Antalya’da bulunan Noel Baba Vakfı’nın Başkanı Muammer Karabulut, Kültür Bakanı Suat Çağlayan’a mektup yazarak bu izne karşı çıkmıştı. Dilekçesinde ayinlerden birinin tarihinin Ramazan Bayramı’nın ikinci gününe, yani 6 Aralık’a denk geldiğini açıklamıştı. Bunun üzerine Kültür Bakanlığı da itirazı kabul etmiş, ayinler iptal edilmişti.

Yorumlar kapatıldı.