İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Vefatının 64’üncü Yılında Atatürk Yurt Genelinde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 64’üncü yılında, yurt çapında düzenlenen törenlerle anıldı.

10 Kasım Pazar günü Ankara’da düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, devlet erkanı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek çelenk koydu. Ankara’da, ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Buradaki tören, saat 08.45’te devlet protokolünün kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhurbaşkanı Sezer, Atatürk’ün kabrine çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Anıtkabir, daha sonra halkın ziyaretine açıldı. Anıtkabir’de sıkı güvenlik önlemleri alındı. 10 Kasım Pazar günü 08.00–11.00 saatleri arasında Anıtkabir üzerinde uçuş yasağı uygulandı.

Cumhurbaşkanı Sezer’in mesajı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görevin; “Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak” olduğunu ifade etti. Sezer, yayımladığı mesajda “Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı yüce Atatürk’ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir. Aramızdan ayrılışının 64. yılında, Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen yüce önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.” denildi.

Yorumlar kapatıldı.