İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Aşnanadon (Güz Bayramı) Kutlandı

Normalde Ekim ayı etkinliklerinden olan, ancak yoğun programlar nedeniyle daha önce birkaç kez ertelenen geleneksel Aşnanadon, Güz Bayramı, nihayet 9 Kasım 2002 Cumartesi günü Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi Bezciyan Salonu’nun yan bahçesinde kutlandı.

 

(Vakıflıköy Derneği temsilcileri köyden getirilen güz meyveleri sepetlerini Patriğimiz’e sunarken)
Vosgi Aşun (Altın Güz) şenlikleri olarak da bilinen etkinlik, İstanbul’daki derneklerimiz tarafından birlikte düzenlendi, ve 16:30’dan 18:30’a, iki saat kadar sürdü, çiselemeye başlayan yağmur şenliğin uzamasına engel oldu.

Yeni kurulan derneklerimizden Vakıflıköyü Kalkındırma Derneği, bu yılki Güz Bayramı için Vakıflıköy’den kış hurması, nar, yer fıstığı ve benzeri meyveleri özel olarak getirtmişti. Değişik derneklerden gençler omuz omuza mangal başında sosis ızgara yaparken, diğerleri yuvarlak mangallarda kestane pişiriyorlardı. Güz Bayramı için hazırlanan tarçınlı ve elmalı sıcak kırmızı şarabı tüm katılanlar beğeniyle yudumluyorlardı.

 

(Patrik Hazretleri konuşurken, dernek üyeleri dikkatle dinliyor)
Dernek temsilcilerinin arzusuyla kısa bir konuşma yapan Patrik Mesrob II Hazretleri, şöyle konuştu: “Mutluyum, çünkü gençleri bir arada görüyorum. Mutluyum, çünkü farklı semtlerden derneklerimizi de bir arada görüyorum. Birlik ve beraberlik erdemdir, güzeldir, güç verir. Aşnanadon bu yıl biraz geç kutlandı, çünkü derneklerimizden bazıları yeni yeni uyanmaya başlıyorlar. Halbuki, okullarla birlikte dernekler de Eylül ayının sonuna doğru muhakkak sezonu açmalı, ve ilk iş olarak da varlıklarının nedeni olan Ermeni Kültür Haftasını kutlamalıdırlar. İnşallah gelecek yıl onu da yapabilirsiniz. Bu yıl, Kültür Haftası’nın yıldızı Esayan Derneği’ydi. Halbuki bu kültür hepimizin, bu değerleri hepimiz de sahiplenmeliyiz. Yaparsanız olur, yaşatılır ve yeni kuşaklara aktarılırlar; yapmazsanız yavaş yavaş unutulurlar, yazık olur. Bu vesileyle hepinizin Güz Bayramını kutluyorum ve önümüzdeki yaz sezonuna kadar tüm derneklerimizin faaliyetleriyle toplumumuzun kültür hayatına önemli katkılarda bulunmalarını bekliyorum.”

 

(Mangal başında)
Güz etkinliğine hemen hemen tüm dernekler katılırken, özellikle Yeşilköy, Kumkapı Bezciyan, Ortaköy ve Feriköy dernekleri çalışkanlıklarıyla göze çarptılar.

Yorumlar kapatıldı.