İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Murat Çelikkan: Uyanık Türkler

Turkish Armenians, yani Türk Ermenileri adlı bir internet grubu ‘kurulduk’ diye e-mail göndermiş. Ben de ne tür ‘bölücü’ bir faaliyet olduğunu öğrenmek için siteye girdim. Ne göreyim; site akademisyen olduğu iddia edilen Bruce Fein’in bir makalesi ile açılıyor. Adı, ‘Bir Ermeni ve Müslüman

Trajedisi mi: Evet. Soykırım mı: Hayır.’ Sıkı site yani. Sekiz de link’i var, yani başka sitelere bağlantısı.

Dolaşıyoruz. Birincisi Türk Amerikalı Dernekleri Birliği sitesi. Amaçları Amerika’daki dağınık Türk örgütlerini bir araya getirmekmiş. Sonra Turkish Forum bağlantısı var, tartışma sitesi. Konular: Ermeni Meselesi, Kıbrıs, Yunanistan, Batı Trakya ve PKK. Ardından gelen bağlantı, sitenin Fransızcası. Masraf da edilmiş yani. Sonraki bağlantı St. John Press. Burada Samuel Weens’in ‘Ermenistan Büyük Aldatmaca ‘Hristiyan’ Terörist Devletin Gizleri’ adlı çalışması mevcut. Sonra kanlı bir animasyon. Ermenilerin Türkleri katletmesine ilişkin. Tabii ki ‘Karabağ sorunu’ bağlantısı var. Sonra Gaziantep Üniversitesi, ticaret odası gibi kuruluşların Fransa’nın ‘Ermeni Soykırımını Kınama’ kararını kınadığı site geliyor. Minval bu minval.

Sitenin kuruluş gerekçesi şöyle: “Yurtdışında, özellikle ABD’de yaşayanlar çok iyi bilir: Ermeni ve Yunan lobisi Türkiye’ye karşı çok iyi çalışıyor… Türkiye hakkında bilgisi olmayan ABD’liler de bu Türk düşmanı söylemlere kolaylıkla inanıyor. Bir diğer sorun ise, internet ortamında yaşanıyor: Büyük arama motorlarında ‘Ermeni soykırımı’ yazıp aratmaya başladığınızda, karşınıza yüzlerce Ermeni yanlısı site çıkıyor. ABD’liler de sözde konu hakkında bilgi sahibi oluyor. Oysa birkaç tane de Türk söylemini açıklayan siteye rastlansa, durum değişebilir. Bu düşünceden yola çıkarak siteyi hazırladık. http://turkisharmenians.faithweb.com. Herkes istediği düşünceyi savunmakta özgür. Ancak Türkiye’nin resmi tezlerini ‘Türk Ermenileri’ adlı bir sitede sunmak ne demek oluyor?

Amerikan uyanıklığının bu kadarına bizim memlekette ‘öküzlük’
denildiğini Türk Amerikalılara kimse söylemedi mi? Uyanığa bak, bir
taşla iki kuş vuracak. Yuh artık!

Yorumlar kapatıldı.