İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Brüksel´de Türkiye Şarkılarını Vartanants Da Seslendirdi

Türk-Ermeni İş Geliştirme Komisyonu ile Avrupa Hareketi 2002 tarafından düzenlenen Sezen Aksu konseri 28 Ekim Pazartesi gecesi Brüksel’in Palais De Beaux Arts Konser Salonu’nda gerçekleşti. Bu konsere katılmak amacıyla İstanbul’dan 200 kişilik bir sanatçı kafilesi de Brüksel’e gitti. Feriköy Kilisesi Vartanants Korosu, İzmir Belediye Orkestrası, Sefaradis Grubu, Oniro Rum Grubu, Enderun Klasik Türk Musikisi Topluluğu, Diyarbakır Belediyesi Çocuk Korosu da aynı amaçla Brüksel’e gitmişlerdi.

“Türkiye Şarkıları” adlı konsere Avrupa Topluluğu Genişlemesi sorumlusu komisyon üyeleri, Avrupa Topluluğu üst düzey yöneticileri, Belçikalı bakanlar, Belçika’da görev yapan yabancı diplomatlar ve 3000 kişilik bir sanatsever izleyici topluluğu katıldı.

Konserden önce Mesut Yılmaz kısa bir konuşma yaparak bu konserin Türkiye mozayiğini, kültürlerin ve tarihlerin birleşme noktası olduğunu en iyi şekilde yansıttığını, bu nedenle Türkiye’nin de Avrupa Topluluğu üyesi olarak Avrupa’ya dahil olması gerektiğini vurguladı.

Sezen Aksu, şarkıları arasında >“Bizi sadece kulaklarınızla değil, kalplerinizle dinleyin. Biz de sizin kalp atışlarınızı duyalım”

Yorumlar kapatıldı.