İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİ SATRANÇÇILARIN ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Avusturya’nın Bled şehrinde gerçekleşen Dünya Satranç Olimpiyatının dördüncü turunda Ermeni satranççılar dünyanın en iyi satranç ülkesinden biri olan Yugoslavya ile karşılaştı.

Ermenistan tam kadrolu takımıyla Yugoslavya karşısında mükemmel bir zafer daha kazandı.

Vladimir Hakopyan kombinasyon ataklarla, artistik stille, tanınmış Lyubomir Lyuboyeviç’i yenilgiye uğrattı.

Karen Asryan’da Olimpiyattaki ilk galibiyetini İvan İvanişeviç karşısında kazandı.

Gabriyel Sargsyan, siyahlarla oynamasına karşın Aleksandr Kovaçeviç’i dize getirmeyi başardı.

Smbat Lputyan ise Branko Damlyanovç ile berabere kaldı. Böylece Ermenistan Yugoslavya’yı 3.5-0.5 skorla yenmiş oldu.

Ermenistan 16 olasılıktan 13 puanla Rusya ve Polonya ile liderliği paylaşmaktadır.

Polonyalılar Kübalıları, Ruslar ise Gürcüleri aynı skorla 3-1 yendi.

5. turda en önemli karşılaşmalardan biri olan Ermenistan-Rusya karşılaşması yer alacak. Rusların favori olduğu herkesce bilinen bir gerçek.

Bayanlarda ise Olimpiyatın güçlü ekiplerinden sayılan Ermenistan takımı dördüncü turda yine güçlü ekip Rusya ile karşılaştı. Kızlarımız 2-1 gibi iyi sayılan bir skorla yenildi. Ermenistan bayan takımı 12 olasılıktan 8 puana sahip. 9.5 puanla Çin ve ABD lider durumdalar. Bayanlarımızın bir sonraki rakibi Macarlar.

Bled Olimpiyatında değişik ülkelerin takımlarında birçok soydaşlarımız yer almaktadır. Moldova takımında Ermenistan ve Artsakh eski şampiyonu Bayan Grossmeister Naira Ağababyan, onun kızı Grossmeister Elmira Fransız takımında yer alıyor. Lübnan bayan takımında Knarik ve Susan Muradyan’lar, Kanada takımında genç bayan Dina Kagramanova yer almaktalar. Erkeklerde ise Garri Kasparov ve onun antrenörü Yuri Dokhoyan’dan başka, Slovenya’da yaşayan ve o takımın antrenörü Grossmeister Sergey Movsisyan bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.