İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: Sezen Aksu Brüksel’de Türkiye’yi tanıttı

Türk ve Ermeni İş Konseyi ile Avrupa Hareketi 2002’nin organizasyonuyla Brüksel’de sahneye çıkan Sanatçı Sezen Aksu, söylediği Anadolu’nun farklı kültürlerinin şarkılarıyla adeta Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne taşıdı.

Sezen Aksu’ya konserde, ‘Feriköy Vartanat Ermeni Kilisesi Korosu’, ‘Los Pasaros Sefaradis Musevi Müzik Topluluğu’, ‘Oniro Rum Müzik Grubu’, ‘Enderun Klasik Türk Müziği Grubu’ ve ‘Diyarbakır Belediyesi Çocuk Korosu’ eşlik etti.

Bürüksel Kongre Salonu’nda (Palais des Beaux Arts) gerçekleşen konseri çoğunluğunu Belçika’da yaşayan Türklerin katıldığı 3 kişi izledi. Konseri izleyen Mesut Yılmaz yaptığı konuşmada, “Uygaylıkların ve tarihin birleşitiği merkez olan Türkiye’nin AB içesinde olmasi gerekir.” dedi. Avrupa Birliği üyelerinin fazla ragbet göstermediği konsere Avrupa Parlemotosu Türk Milletvekili Ozan Ceyhun, Belçika Senatörü Fatma Pehlivan gelirken, Belçikalıların da yoğun katılımı oldu.

Sezen Aksu ile sahne alan Yunan sanatçı Lospasharos Sefaradit de yaptığı konuşmada, “500 sene Osmanlı ile birlikte yaşayan Avrupa toplumun bundan sonrada Türklerle birlikte yaşaması gerekir” dedi.

Türkçe, Rumca ve İspanyolca şarkıların söylendiği konserde, Feriköy Vartanat Ermeni Kilisesi korosu Türk Sanat Müsikisi eseri Gülnihal’ı okudular. Diyarbakır Belediyesi Çocuk Korosu da programin sonrarına doğru sahneye çıktı. Yerel saat ile 21.00’de başlayan konsere 5 saate yakın sürdü. Konseri bine yakın Belçikalı da izledi.

Metin Keskin – Vedat Denizli / Brüksel

Yorumlar kapatıldı.