İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: Noel Baba Kilisesi’nde ayin tartışması

Antalya’nın Demre ilçesinde yaklaşık 20 yıldan beri Noel Baba Vakfı tarafından Aziz Nikola Kilisesi’nde düzenlenen etkinlikler, bu yıl Turizm Bakanlığı ile vakfı karşı karşıya getirdi.

İstanbul Rum Patrikhanesi’nin Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı (TAÇ) aracılığıyla, Antalya’nın Kale (Demre) ilçesindeki Noel Baba Kilisesi’nde 2002 – 2003 yıllarında düzenlenmek üzere izin aldığı 9 ayine, Noel Baba Vakfı, ayinlerin “siyasi” olduğu gerekçesiyle karşı çıktı.

Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut, Fener Rum Patrikhanesi’nin Demre’de siyasi, ekonomik ve dinî rant elde etmek amacı ile üs kurmaya çalıştığını iddia etti. Patrikhanenin bu yıl 9 ayin yapabilmek amacıyla Taç Vakfı aracılığı ile izin aldığını kaydeden Karabulut, Kültür Bakanlığı’na başvurarak burada asıl amacın ayin yapmak olmadığını, ortada siyasi ve ekonomik bir rant olduğunu bildirdiklerini, bakanlığın da vakfı devreden çıkararak patrikhanenin yeniden izin alması için uyarıda bulunduğunu söyledi.

Her yıl 1–7 Aralık tarihleri arasında etkinlik düzenlenen Aziz Nikola Kilisesi’nde bu yıl, “Barış Yolunda 3. Kuşak” adı altında 21’incisi yapılacak olan etkinliklere Bakan Mustafa Taşar ve Taç Vakfı’nın gölge düşürmeye çalıştığını savunan Karabulut, “6 Aralık tarihinde yapılacak olan ayinin, Taç Vakfı ve Fener Rum Patrikhanesi’nin girişimleriyle 13 Aralık’a alındığı açıklandı. Vakfımız tarafından düzenlenen etkinliklerde, bütün inançlara eşit mesafede yaklaşıyoruz. Burada vakıf ve patrikhane, siyasi ve ekonomik bir rant peşinde. Biz her yıl olduğu gibi vakıf olarak etkinliklerimizi yine aynı tarihte yapacağız. Turizm Bakanlığı’nın bize müdahale yetkisi yok.” dedi.

Ali Merdan / Antalya

Yorumlar kapatıldı.