İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: HAKOPYAN OYUN SIRASINDA ETÜT OLUŞTURUYOR

Kanada satrançta elbette hokeyde olduğu gibi güçlü değil, fakat takım, tanınmış usta ve kuvvetli grossmeister’lerle takviye edilmiş durumda.

Bu takımı açık sayıyla yenmek zordur. Ermenistan-Kanada karşılaşmasından sonra Avrupa Satranç Birliği Başkanı Boris Kutin’in “Ermeniler bugünün kahramanıdırlar” sözleri işte bu bakımdan önemlidir.

Ermenistan-Kanada satranç karşılaşmasında Hakopyan, satranç kompozitörü ünvanını neden kendisine layık görüldüğünü bir kez daha ispat etti. Yerevan’lı Hakopyan siyahlarla oynadığı partide grossmeister Aleksandr Lesiej’i ustaca yendi.

Luputyan ise tanınmış grossmeister Kevin Spraket’i kendi tanınan güçlü oyunuyla yenmeyi başararak zafer sayısını ikiye çıkarttı.

Asryan, takım oyununda temkinli oynuyor ve sıkça maçlarını berabere bitiriyor. Bu sefer de siyahlarla oynadığı ve Kanada’nın gelecekteki umudu sayılan Pascal Çarbono ile berabere kaldı.

Anastasyan, zafere son noktasını koydu. Rakibi Yan Teplitski’yi zorlu bir mücadele sonunda yenmeyi başardı.

3.5-0.5 skorla muhteşem bir zafer kazanan Ermenistan takımı, 12 olasılıktan 9.5 puan kazanarak sadece yarım puanla Rusya, Küba, Gürcistan ve Polonya takımlarının gerisinde yer aldı. Gary Kasparov kaptanlığındaki Rusya takımı, bu yarışmada başı çekiyor.

Bayanlarda, Ermenistan-Romanya maçının skoru 1.5-1.5 olarak sonuçlandı. Bu skor, Romanya gibi bir dev karşısında Ermeni bayanlarının bir zaferiydi. Romanya’nın bayan takımı sadece grossmeister’lardan kurulmuştu.

Dördüncü turda kızlarımızı güçlü bir ekip: Rusya beklemektedir. Şuanda Ermeni bayanlar 9 olasılıktan 7 puanla, 5-8.lik sırasını Rusya, Romanya ve Vietnam’la birlikte paylaşıyor. İlk sırada 8 puanla Polonya, onu 7.5 puanlarla Çin, ABD ve Yugoslavya izliyor.

Baş hakemlarden ikisi ise Ermeni asıllı: Aşot Vardapetyan (Ermenistan), Mikayel Şahurhyan (Suriye).

Gagik Hovhannisyan, Bled

Yorumlar kapatıldı.