İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: MHP Milletvekili Adayı Patrik Hazretleri´ni Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili adaylarından, Van Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Dr. Hasan Oktay, 24 Ekim Perşembe günü, Patrik Mesrob II Hazretleri tarafından Kumkapı’daki geçici konutta kabul edildi. Görüşmede cemaat yöneticilerinden Melkon Karaköse de hazır bulundu.

Oktay, milletvekilliğine aday olduğunu, seçimin sonucu beklediği gibi olmasa bile, Patrikhane ile diyaloğunu devam ettirmek istediğini, 17’inci ve 18’inci yüzyıl Türk-Ermeni ilişkilerinin kendisini çok ilgilendirdiğini söyledi. Oktay, ayrıca partisinden bazı kişilerin özellikle azınlık vakıflarının mal edinebilmeleri konusu görüşülürken amacı aşan ifadeler kullandıklarını bildiğini, ancak seçimden sonra tansiyonun düşeceğini düşündüğünü ifade etti.

Patrik Hazretleri, azınlıkların da bu ülkenin vatandaşları olduğunu bir kez daha yineleyerek, azınlıkların eğitim ve mülkiyet sorunlarına, ayrıca din görevlisi yetiştirme sorununa mutlaka bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Ruhani Reisimiz, milletvekili adayına seçimlerde başarı dileyerek, “ülkenin geleceği için hayırlısı neyse, o olsun” dedi.

Yorumlar kapatıldı.