İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri İnanç Turizmi Günleri´ne Katılıyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak çalışmaları sonucu dini liderlerle birlikte turizm alanında tanınmış seçkin şahsiyetler, inanç turizmi konusunda uzmanlaşmış tur operatörleri ve acenta yetkilileri ve basın – yayın organları mensuplarının katılımıyla birlikte 25 – 27 Ekim 2002 tarihleri arasında Kuşadası Onura Otelde İnanç Turizmi Günleri adi altında bir etkinlik gerçekleştiriliyor.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın ortak davetini kabul eden Patrik Mesrob II Hazretleri, bu akşam Kuşadası’na gidiyor.

Esas itibari ile İnanç Turizminin geliştirilmesini amaçlayan bu etkinlikte doğal olarak, dinler tarihinde çok önemli olayların cereyan ettiği ülkemizin tarihi ve kültürel mirası, inanç turizmi açısından önemli olan cazibe unsurları, çağlar boyunca devam eden farklı inançlara saygı, anlayış geleneği içinde ele alınması ve ülkemizin bu yönlerinin de tanıtımının sağlanması hedeflenmektedir. Bu önemli etkinlik aynı zamanda, farklı inançlar arasındaki anlaşma platformu sağlarken, ülkelerarası huzur ortamının oluşumuna ve barış içinde bir dünya fikrine katkıda bulunacaktır.

Türkiye turizminin özel bir bölümünü teşkil eden İnanç Turizmi açısından da ciddi bir potansiyel oluşturacak bu etkinlik kapsamında, Türkiye’nin dinler tarihi açısından önemi vurgulanacaktır.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın yöneteceği ilk iki oturumdan birincisinde önemli dini liderler ikincisinde ise bilim adamları, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un yöneteceği üçüncü oturumda ise özellikle İnanç Turizmi ile ilgilenen değerli profesörler ile bazı sektör temsilcileri birer konuşma yaparak etkinliği renklendirecektir. Organizasyon, görsel ve işitsel etkinlikler ile desteklenecek, takiben katılan yabancı konuklara Kuşadası ve çevresindeki doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımını amaçlayan bir gezi organize edilecektir.

Dinler tarihinin en önemli mekanlarının bulunduğu ülkemiz topraklarında, söz konusu organizasyonun düzenlenmesi, dünya tarihine bir saygı göstergesi olduğu kadar, ülkemizin inanç turizmi kapasitesinin yabancı turizm ilgililerine etkili bir şekilde tanıtılması için önemli bir fırsat niteliği taşımaktadır.

Tarih : 25-27 Ekim 2002
Açılış : Saat 10:00
Yer : Kuşadası Onura Otel

Yorumlar kapatıldı.