İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Cemaat Kurumlarının Temsilcileri Hastane´de Bir Araya Geldi

İstanbul’daki Ermeni cemaat kurumlarının temsilcileri, 22 Ekim 2002 Salı günü akşama doğru Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nin Bilek Salonu’nda toplandı.

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Setrak Tokat tarafından yönetilen toplantıda, Hastane Emlak Komisyonu Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, cemaat kurumlarının bir ay kadar önce kendi aralarında oluşturdukları Koordinasyon Grubu’nun bugüne kadar yaptığı çalışmaları hakkında bilgi sundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 Ağustos’ta kabul edilen Avrupa Birliği’ne Uyum Yasası’nın ilgili maddesine göre, azınlık vakıflarının taşınmaz mallarını tescil ettirebilmeleri için gereken belgelerin vakıflardan bazıları tarafından hala sağlanmadığına dikkat çeken Köletavitoğlu, dosyaların 10 Kasım 2002 tarihine kadar hazırlanması gerektiğini belirtti.

Toplantıda söz alan cemaat hukukçuları ise özellikle sözkonusu yasa maddesiyle ilgili yönetmelik konusunda önemli tespitlerde bulundular. Jamanak Gazetesi’nin haberine göre, yönetmeliğin yasanın ruhuna aykırı ve uygulanması çok zor olduğu hakkında Ermeni, Yahudi ve Rum cemaatlerinin avukatlarının hemfikir olduğunu ifade eden hukukçular, üç azınlık cemaati temsilcilerinin 1 Kasım 2002 Cuma günü bu konuyu görüşmek üzere bir kez daha bir araya geleceklerini belirttiler. 4 Ekim 2002 günü yayınlanan yönetmelik hakkında altmış gün içersinde dava açılabileceğini söyleyen hukukçular, bu karara varıldığı taktirde işlemlere başlamak gerektiğini vakıf temsilcilerine bildirdiler.

(Hosrof Köletavitoğlu, Setrak Tokat, Arman Şirin)
 

(Toplantıda hazır bulunan cemaat hukukçuları)

Not: Fotograflar Marmara Gazetesi’nden temin edilmiştir.

Yorumlar kapatıldı.