İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Star: Tolon Paşa´dan mozaik benzetmesine sert tepki

Ege Ordu Komutanı Org. Tolon, ‘Çok seslilik, mozaik söylemleriyle sözde azınlık hakları ön plana çıkartılıp toplum psikososyal etkiye maruz bırakılıyor’ dedi.

Sezen Aksu’nun 30 Ağustos’ta Efes’te verdiği Kürtçe-Ermenice konseri ağır şekilde eleştiren Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Maltepe Askeri Lisesi’nin kuruluşunun 74 ve yeniden açılışının 19’uncu yıldönümü töreninde yine müthiş açıklamalarda bulundu. İşte o sözler:

Türkiye’nin ekonomik yapısının oldukça zayıflaması, sosyo-ekonomik dengelerin bozulmasına ve halkın yoksullaşmasına neden olmaktadır. Diğer taraftan, bunların yarattığı parametrelere bağlı olarak da, bağımsızlığımızın dayanağı olan ulusal direnç noktaları zayıflatılarak, kültürel değerlerimizin yozlaştırılması ve ‘çok renklilik’, ‘çok seslilik’ ve ‘mozaik’ gibi söylemlerle kültürel farklılaşma yaratılması gayretleri ile etnik kimlikler ve sözde azınlık hakları ön plana çıkartılarak toplumumuz, psiko-sosyal etkilere maruz bırakılmaktadır.

İrticai çevrelerce, laikliğin ve Cumhuriyet rejiminin teminatı TSK’ya karşı giderek artan yoğunlukta sinsice bir propaganda yürütülmekte ve bundan da halkın TSK’ya olan güveninin sarsılması amaçlanmaktadır.

AB, Ege ve Kıbrıs’ta ödün verilmesi şeklinde onur zorlayıcı dayatmalar getirmektedir.

Yorumlar kapatıldı.