İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Yeşilköy Derneği´nin Sezon Açılışına Katıldı

Yeşilköy Ermeni Okulundan Yetişenler Derneği, 2002-2003 dönemi çalışmalarını 19 Ekim 2002 Cumartesi günü başarılı bir toplantıyla açtı.

(Patrik Hazretleri başarıyla şiir okuyan Yeraz Mor’u kutlarken)

Patrik Mesrob II Hazretlerinin himayesindeki açılış programı, bir kültür şölenine dönüştü. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Arev Cebeci yaptığı açılış konuşmasıyla, yeni dönemde Yeşilköy Derneği’nin gerçekleştirmek istediği hizmetler konusunda bir açıklama yaptı.

Sunucu Narod Çatanaslan yönetimindeki programda sırayla, anaokul öğrencilerinden Yeraz Mor, “Varjaranıs” (Okulum) adlı şiiri, Yeşilköy Okulu öğrencilerinden Nayat Bağ, Zahrad’ın şiirlerinden “Mesrobapuyr”u (Aziz Mesrob kokan), dernek üyelerinden Aram Masis Özbek ise Kültür Haftası vesilesiyle yazdığı başarılı bir kompozisyonu okudu. Programın başından sonuna kadar, iki genç DJ’lik yaparak Ermeni halk müziğinden seçmeler dinlettiler.

(Arev Cebeci Patrik Hazretlerine Yeşilköy’ün eski resimlerinden birini takdim ederken)

Dernek Başkanı Arev Cebeci, bu vesileyle Patrik Hazretlerine, Surp Hovhannes Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Hovhannes Garabedyan’a, Yeşilköy Ermeni Okulu Kurucu Temsilcisi Habip Özfırıncı’ya ve Kadınlar Kolu Başkanı’na birer armağan sundu.

Dernek lokalindeki çocuklara eliyle anahtarlıklar armağan eden Patrik Hazretleri, kapanış konuşmasında şöyle dedi:

(Ruhani Reisimiz Yeşilköy Derneğinin sezon açılışına her yaştan katılanlardan bir grupla)

“Yeşilköyle özel bir bağım olduğu doğrudur. 1920’li yıllarda burası gerçekten de bir köyken, köyün fırınını dedem işletirmiş, kendisine ‘Ekmekçi Minas’ derlermiş. Ben ilkokuldayken, birkaç ayda bir babamla birlikte trene atlar, Yeşilköy’e gelir, sonra da tren istasyonunda tuttuğumuz bir faytonla buram buram hanımeli ve yasemin kokan Yeşilköy’de gezerdik. Babam böylece hem doğduğu köyle özlem giderir, hem de kendisinden çok yaşlı olan eski tanıdıklarını ziyaret ederdi. Bugün Yeşilköy artık şehirleşmiş durumda. Büyük İstanbul’un önemli bir bölgesi. İstanbul’daki kilise üyelerimizin yedi bini burada oturuyor. Yeşilköy’deki kilisemize, okulumuza, derneğimize, ve bunların alt komisyonlarına büyük görev düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak her ne kadar vatandaşlık görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeli isek, aynı şekilde Ermeni kökenli insanlar ve Ermeni Kilisesi üyeleri olarak da kültürümüzü, dilimizi, edebiyatımızı, dinimizi en iyi şekilde yeni kuşağa aktarmak için çaba sarfetmeli, değerlerimize sıkı sıkı sahip çıkmalıyız. Yeşilköy Derneğimizi çalışmalarından dolayı kutluyor, yeni dönemde yeni güzelliklere imza atmanızı bekliyorum”.

Yorumlar kapatıldı.