İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: İncil Yazarlarınınn Yortusu Narlıkapı´da Kutlandı

“İncilyazarları Aziz Madteos, Aziz Margos, Aziz Ğugas ve Aziz Hovhannes” yortusu vesilesiyle 19 Ekim Cumartesi sabahı Narlıkapı Surp Hovhannes Avedaraniç Ermeni Kilisesi’nde Surp Badarak sunuldu.

Tüm din görevlilerinin katılımıyla yapılan törenleri Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Srpazan yönetti. Surp Badarak’ı Kıdemli Peder Myuron Ayvazyan sundu. Başta Narlıkapı ve Samatya olmak üzere birçok semtten gelen cemaat üyelerinin katıldığı törendeki ilahileri ruhaniler hep birlikte seslendirdiler.

Rab’bin Duası’ndan önce Episkopos Aram Srpazan vaaz ederek Aziz Pavlos’un Efeslilere yazdığı mektubun 4:7-13 ayetlerini açıkladı. Kilise’de herkesin farklı lütuflarla donatıldığını; bazılarının elçi, bazılarının peygamber, bazılarının müjdeci, bazılarının önder ve öğretmen olmak üzere atandığını, ve aldıkları lütuf ölçüsünde herkesin Kilise’ye hizmet ettiğini hatırlatarak, Mesih’in ruhani bedeni olan Kilise’nin gelişmesinin, imanda birliğin ve Tanrı Sözü’nün tebliğinin ancak gayret ve hizmet aşkıyla gerçekleşebileceğine dikkat çekti. Kutsal İncil’in ilk dört kitabını Kutsal Ruh’un esiniyle yazarak, İsa Mesih’in yaşamını ve bizlere getirdiği kurtuluş müjdesini duymamızı ve öğrenmemizi sağlayan İncil yazarlarının yaşamı hakkında tarihi bilgiler verdi.

Yorumlar kapatıldı.